Институтът за пътна безопасност със свое становище предупреди Бойко Борисов

...
Институтът за пътна безопасност със свое становище предупреди Бойко Борисов
Коментари Харесай

Призоваха Борисов да се разграничи от некомпетентното МВР

Институтът за пътна сигурност със свое мнение предизвести Бойко Борисов да не утвърждава план на Постановление No220, импортирано от Министъра на вътрешните работи.

Ето какво пишат от института:

Господин Борисов, имате шанса може би за финален път по тази тематика да се разграничете от некомпетентността от управлението на Министерство на вътрешните работи по тематиката пътна сигурност. Министърът на вътрешните работи е предложил на Министерски съвет план за изменение на Постановление No 220 от 2003 година за установяване на състава и активността на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата. В плана не са планувани благоприятни условия за решение на главните задания за дейно ръководство на системата за БДП. Комисията продължава да не разполага с административен потенциал независимо да прави отговорностите си предоставени от ЗДвП. Не е посочено кой ще изготвя отчетите и анализите за положението на БДП. Не посочено кой ще управлява осъществяването на дилемите и задачите. Комисията се споделя, че е държавно-обществена, само че в нея не членуват Неправителствени организации в социална изгода.

Доклада за положението на сигурността на придвижването по пътищата на Република България през интервала 2011-2016 г и 2017 година също не би трябвало да бъде признат, тъй като не демонстрира:

- какви са съответни аргументи за сензитивно отклоняване от задачата, сложена в Националната стратегия; през 2017 година са починали допълнително 178 лица; - за какво има фрапантно разминаване на едни същи индикатори регистрирани в Министерство на здравеопазването и МВР; - за какво ръководителите на Министерство на вътрешните работи, МТИТС и МОН неизпълняват повече от 10 години отговорностите си по чл.170б и чл.170в от ЗДвП;

- какви са аргументите за не внасяне в Министерски съвет на плануваните в закона отчети за положението на БДП повече от 10 години; - за какво и в дребното направени оферти за възстановяване на БДП не е препоръчан План за деяние, в който да са посочени отговорници, периоди и нужните запаси за осъществяването на препоръчаните ограничения.

В подтекста на печалната и стряскаща информация, която стана притежание на българската общност през последните дни, а точно, че популацията на България падна под седем милиона, Вашата отговорност от некомпетентното ръководство на пътната сигурност от страна на Министерство на вътрешните работи става още по-голяма. Държава която не се грижи за ползите на своите жители се трансформира в техен зложелател.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР