Институтът за научни изследвания, образование и политика на Университета в

...
Институтът за научни изследвания, образование и политика на Университета в
Коментари Харесай

Пандемията сплотила американците, сочи анкета

Институтът за научни проучвания, обучение и политика на Университета в Род Айлънд разгласява резултати от обстойно изследване измежду обществеността на тематика към кого се обръщат хората за поддръжка и помощ в месеците на пандемията COVID-19. Дали са разчитали на публични организации, държавно управление, семейство, другари или съседи. Резултатите са прелюбопитни. 
В представително изследване измежду 600 поданици на Род Айлънд, 23% от интервюираните споделили, че по време на рецесията са се нуждаели от помощ, а 72% от тях - са намерили тази помощ. 
44% от интервюираните декларирали, че са се присъединили в доброволчески организации и планове, оказали помощ са на човек в потребност, дарили са пари или са направили някакво друго деяние, с цел да оказват помощ по време на пандемията. Анализите сочат, че тези, които са изгубили работата си или са получили понижени заплати, са по-склонни да вземат участие в доброволчески акции от тези, чиято работа не е била нарушена от пандемията.
„ От десетилетия медиите приказват, че силата на общностите в Съединени американски щати е в крах. Страната е политически разединена, мъчно се следи някакво единение измежду хората. Тази анкета демонстрира, че в миг на рецесия общностите в Род Айлънд се сплотяват. И не става дума единствено за намесата на държавното управление и локалните управляващи. Хората получават нужната поддръжка от другари, от съседи и от публични организации. Това демонстрира, че има вяра за нашата страна във време на политическо разцепление “. Това съобщи Шана Пиърсън-Мерковиц, шеф на Института за научни проучвания, обучение и политика. 
Анкетата демонстрира, че 15% от респондентите са изгубили работата си по време на пандемичната рецесия, 11% са получили понижение на заплатите или понижение на часовете работно време. Само 25% оповестяват, че рецесията не се е отразила на работното им време или заплащането им. 42% от тези, които са изгубили работата си, декларирали, че получават компенсации за безработица.
В анкетата 69% одобрили метода, по който управляващите са управлявали по време на пандемията, като единствено 18% регистрират отрицание. 86% споделят, че са гледали най-малко един от ежедневните брифинги, а 51% са гледали повече от половината. 10% са ги гледали всички издания на локалния спешен щаб.Но за разлика от утвърждението на дейностите на локалната власт от болшинството, единствено 32% от интервюираните са одобрили представянето на републиканския президент Доналд Тръмп по време на рецесията, а 56% не го утвърждават. 
84% считат, че медиите са се справили доста (45%) или ненапълно добре (39%), предоставяйки информация, която им е била нужна по време на рецесията. Най-популярното място, от което интервюираните са черпили информация, е била малкия екран - 70% от интервюираните. Следват държавните уеб сайтове (34%), като и новинарските уебсайтовете, приложенията и подкастите (28%). С информация от другари, семейство и сътрудници са се задоволявали 27% от интервюираните.Малко над половината от интервюираните споделят, че са срещали информация за пандемията, която наподобява изцяло измислена и погрешна, като 43% са докладвали на съответните институции, когато са се сблъсквали с това, а 12% са го правили доста постоянно.
От тези, които оповестяват за погрешна информация, 58% са споделили, че са я срещали в уеб сайтове в обществените медии; други 34% - че са гледали изфабрикуваните „ вести “ по малкия екран. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР