Инспекция на строежа на интерконектора с Гърция-България направиха днес премиерът

...
Инспекция на строежа на интерконектора с Гърция-България направиха днес премиерът
Коментари Харесай

Борисов за интерконектора Гърция-България: Оттук ще дойде независимостта

Инспекция на градежа на интерконектора с Гърция-България направиха през днешния ден министър председателят Бойко Борисов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Обиколката им стартира по трасето от старозагорското село Загоре. 151 километра е дължината на газопровода на българска територия, а цената на плана е 240 млн. евро. По него България би трябвало да получава полутечен природен газ от терминал в Гърция. 

" От Кърджали до Стара Загора трасето е разчистено. Проектът е извънредно значим освен за България ", изясни министър Петкова и акцентира, че градежът стартира от Гърция и сега е достигнал до Стара Загора.

" Това е фантазия на доста генерации млади българи. Ние нямахме късмет като млади българи да имаме диверсификация. Ние бяхме подвластни от кранчето дали ще ни го спрат от Москва или не. Понеже през вчерашния ден видяха хората близо 500 километра изток-запад газопровода, през днешния ден имат опция да видят север-юг. От Украйна до Гърция е това, което ви демонстрираме сега. 100% диверсификация. От тук ще пристигна азерския газ. От тук ще пристигна втечнения газ. Оттук ще пристигна независимостта и по тази причина страната България построява своята газопреносна автомагистрала, която е безусловно перпендикулярна ", разяснява министър председателят във видео в профила си в обществената мрежа Facebook. 

" Не ни имаха вяра, че ще го създадем този газопровод, в този момент виждам по какъв начин върви. Това към този момент е същинска диверсификация. Вече не могат по предизборни акции да дават обещание, че ще диверсифицираме и да желаят оставки. Това, което те са говорили, ние сме създали. Сега и на нас ни е елементарно да приказваме. Имаме да им приказваме – банков съюз, Еврозона, справяне с миграция, газопроводи изтокзапад, север-юг, пречиствателни станции, всички автомагистрали са подготвени ", сподели още Борисов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР