Инсайдер и Белингкат публикуваха имената и фотографиите на 8 служители

...
Инсайдер и Белингкат публикуваха имената и фотографиите на 8 служители
Коментари Харесай

8 служители на спецслужбите опитали да отровят Навални

" Инсайдер " и " Белингкат " разгласиха имената и фотографиите на 8 чиновници на съветската Федерална работа за сигурност, които са взели участие в атентата против Алексей Навални. Става дума за първия им опит да отровят съветския опозиционер. 

В опита са взели участие осем чиновници на Института по криминалистика към ФСС. Това се споделя в взаимно следствие на " Инсайдър ", " Белингкат ", CNN и " Шпигел ". В него се твърди, че два месеца преди отравянето на Навални в Томск е бил изработен опит в Калининград, при който е потърпевша брачната половинка му Юлия. 

Разследващите публицисти са съумели да разпознават хипотетичните участници в покушението на Навални с помощта на метаданните от телефонни диалози, които са съпоставени с офлайн бази данни и данни от открити източници. 

Журналистите показват имената им: шефът на института Станислав Макшаков, Олег Таякин (старши офицер в групата по отравянето на Навални, който координира дейностите на останалите), Алексей Александров (според Инсайдер е основен действен служащ, ) Иван Осипов, Константин Кудрявцев, Алексей Кривошчеков, Михаил Швец, Владимир Паняев. 

Разследването е открило, че при започване на юли 2020 година Александров, Швец и Паняев отпътуват за Калининград, където по същото време са Навални и жена му. Двамата възнамеряват да прекарат отпуска си в хотел " Шлос Отель Янтарный ". Двама чиновници на хотела описват на публицистите, че ден преди да дойде семейство Навални, в хотела са се появили цивилни лица, говорили са с началството, отишли и в стаята, приготвена за Навални, какво са правили не е известно и по-късно си тръгнали. На 6 юли по време на разходка на Юлия й става зле. 

" Ходех по улицата, усещах се напълно обикновено. И ненадейно ми стана зле. След това още по-зле. А след това толкоз зле, както в никакъв случай до тогава. Алексей ме пита: Какво те боли? Как да ти оказа помощ? Но мен нищо не ме болеше и не разбирах какво ми става. Донесе ми вода и се прибрах в стаята. По пътя приседнах на скамейка и едвам съумях да се изправя по-късно. На сутринта нищо ми нямаше ", споделя Юлия Навални. 

Очаквайте детайлности

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР