Инженери от университета в Токио разработват хуманоидни роботи със скелети,

...
Инженери от университета в Токио разработват хуманоидни роботи със скелети,
Коментари Харесай

Японци разработиха робот, който прави лицеви опори

Инженери от университета в Токио създават хуманоидни роботи със скелети, сходни на човешкия. Последните постижения на учените с роботите Кенширо и Кенгоро, оповестени в Science Robotics и на видео в YouTube, са респектиращи, предава Technews.

Екипът, управителен от Масаюки Инаба, цели да сътвори роботи, които имитират тъкмо индивида освен във връзка с физическите качества, само че и от позиция на анатомията. Така да вземем за пример, скелетът на Кенгоро се състои от порести елементи, които му разрешават да се „ поти " и по този метод да се охлажда при нагряване на електродвигателите.

Скелетите на двата робота, високи надлежно 160 и 167 см, оптимално подхождат на скелетите на хора със същия растеж. В допълнение, основателите на роботите относително тъкмо възпроизвеждат мускулите и ставите.

Въпреки че броят на степените на независимост на ставите на двата робота е доста по-малък, в сравнение с при индивида (64 и 114 при Кенширо и Кенгоро против 419 при човека), роботите могат да възпроизвеждат доста от придвижванията и интензивностите на хората.

В една видео проява роботът Кенгоро прави присъщи за индивида извършения и дейности, в това число лицеви опори, изправя се на пръсти и симулира натискане на педала на газта и спирачките в колата.

Според основателите на Кенширо и Кенгоро, техните достижения могат да подобрят други хуманоидни роботи и дават опция на хората да научат повече за действието на човешкото тяло.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР