Инженер д-р Веселин Чипев, почетен консул на Молдова в България,

...
Инженер д-р Веселин Чипев, почетен консул на Молдова в България,
Коментари Харесай

България се поклони пред паметта на загиналите във Втората световна война

Инженер доктор Веселин Чипев, почетен консул на Молдова в България, почете с венец паметта на починалите във Втората международна война и 74-та годишнина от успеха над Хитлерофашистка Германия. За четвърти път в града се организира марша на "Безсмъртния полк ". Всяка година на 9 май - Деня на успеха, се събират родственици на починалите във войната и носят портретите им по време на марша.

Много пловдивчани и посетители на Пловдив се изкачиха до паметника на Альоша, а част от тях носеха портрети на свои родственици, взели участие във войната.

Венци на паметника сервираха и представителите на посолството на Руската Федерация в София, водени от посланика Анатолий Анатолиевич Макаров, както и посланиците на Армения, Беларус и Казахстан - Армен Саргсян, Владимир Воронкович и Темиртай Изабстин.

С венци почетоха събитието и почетните консули на Чехия - Иван Соколов, на Албания - Аристир Андреа Димо, на Казахстан - Митко Солаков, както и кметовете на Пловдив и Асеновград - Иван Тотев и Емил Караиванов.

Присъстваха и районни кметове и депутати от Българска социалистическа партия.

„ Радвам се, че през днешния ден, с нашите български другари означаваме тази годишнина. Това е празник - удостоверение, че да победиш врага може единствено с общи старания. Силно варвам, че всички, които през днешния ден са с нас ще ни оказват помощ да съхраним мира и спокойствието на земята. Необходимо е да помним, това е история. И единствено помнейки я можем да вървим напред “, сподели дипломат Макаров.

Денят на успеха беше маркиран и с шествие на "Безсмъртния полк " в София и други български градове. Участниците се събраха пред паметника на Незнайния войник.

Присъстваха депутати от Българска социалистическа партия, представители на "Атака ", както и ветерани и представители на военно-патриотични организации. Те носеха портрети на свои близки, починали във войната, български и съветски флагове, както и потрети на Ленин и Сталин. Всички присъстващи получиха "Георгиевска лентичка ". Черно-оранжевите ленти се раздават от 2005 година като част от честванията. След това шествието мина по улиците на София, с цел да стигне до Паметника на Съветската войска, където също бяха положени венци, а по-късно се организира концерт.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР