Инициативният комитет на общонационалния земеделски протест взе решение протестиращите да

...
Инициативният комитет на общонационалния земеделски протест взе решение протестиращите да
Коментари Харесай

Машини и протестиращи остават в Долни Богров до подписване на меморандум с властта

Инициативният комитет на общонационалния аграрни митинг взе решение протестиращите да останат в протестна подготвеност с машини и хора на паркинга на Долни Богров до подписването на меморандум с властта за контрактуваните параметри на 19.09.23 година Това оповестиха от Инициативния комитет.
 
В случай, че не бъде написан меморандум с властта на 20.09.23 година, протестиращите ще излязат още веднъж на ефикасни протестни дейности в центъра на София. България ще позволи вноса на слънчоглед от Украйна, едвам откакто българските земеделци и преработвателите договорят между тях точните количества, които е належащо да бъдат импортирани в допълнение.
 
Това беше контрактувано нощес на срещата на премиера Николай Денков с представители на инициативния комитет на протестиращите земеделци. В диалога участваха също министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и министърът на финансите Асен Василев. Целта е да се подсигурява производството на олио в цялостния му размер и в това време да бъде осъществена продукцията на българските земеделци с приоритет. 
 
Предстои министър председателят да осведоми украинския си сътрудник за настояването на българските земеделци да не бъде внасян слънчоглед от Украйна, до момента в който не е ясна квотата за България. По отношение на останалите артикули сега се водят договаряния сред Европейската комисия и Киев, в които вземат участие и земеделските министри на страните членки на Европейски Съюз. Министър-председателят обърна внимание, че до момента не са открити никакви проблеми във връзка с качеството на внасяните артикули от Украйна.
 
За останалите артикули, включени в настояванията на зърнопроизводителите за стеснен импорт, държавното управление ще направи всичко допустимо също да бъдат включени. Обещаните 63 милиона лв. за подкрепяне след анулираната възбрана за импорт на зърно ще бъдат изплатени с решение на Министерския съвет на следващия ден.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР