Инициативата Три морета дава големи възможности за бизнес и инвестиции.

...
Инициативата Три морета дава големи възможности за бизнес и инвестиции.
Коментари Харесай

Цветанов: Инициативата Три морета придобива много повече смисъл

Инициативата " Три морета " дава огромни благоприятни условия за бизнес и вложения. Това съобщи ръководителят на Управителния съвет на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

Цветанов беше хазаин на конференция в София, отдадена на нововъведенията и енергийните сигурности, свързани с самодейността. В нея участваха ръководителят на канцеларията на президента на Латвия Андриш Тейкманис, както и дипломат Даниел Фрийд от Съединени американски щати.

" Тази самодейност с всяка минала година стартира да придобива доста повече смисъл. Искам да подчертая дейната роля на Полша и Румъния. Фондът, който те сътвориха, е с номинал към 500 милиона евро. България взе участие алегорично с 20 милиона евро. Единственият метод да се противодейства на съветското въздействие върху тези страни от Триморието е когато имаме съответна съгласуваност, която да кореспондира с конкурентоспособността и опцията да може да се прави бизнес и да се развиват икономическите райони ", разяснява Цветан Цветанов.

На събитието бяха разисквани целите на председателството на Латвия, както и бъдещето и добавената стойност на самодейността за България. Сред предложенията бяха - Украйна, Гърция и Молдова да станат част от самодейността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР