Индийското правителство ще предоставя образователни стипендии, психологическа помощ и здравно

...
Индийското правителство ще предоставя образователни стипендии, психологическа помощ и здравно
Коментари Харесай

Индия ще предоставя стипендии и психологическа помощ на деца, останали сираци заради КОВИД-19

Индийското държавно управление ще дава просветителни стипендии, психическа помощ и здравно обезпечаване на деца, останали сираци поради пандемията от ковид, разгласи министър председателят Нарендра Моди, представен от Ройтерс.

" За тези, изгубили непосредствен поради ковид, измененията в живота им, които е донесло това, са извънредно тежки ", сподели Моди по видеоконферентна връзка на публично събитие, на което разгласи помощта за малолетни и малолетни деца, изгубили и двамата си родители поради коронавирус.



По публични данни умрелите с коронавирус в Индия от началото на пандимията са над 524 000. Повечето от тях са изгубили живота си по време на тежката втора вълна на болестта предходната година, когато в лечебните заведения имаше дефицит на О2 и кревати и милиони се разболяха.

Правителственото предложение планува деца, изгубили и двамата си родители поради ковид сред 11 март 2020 година и февруари 2022 година, да получат безвъзмезден банкет в най-близкото учебно заведение и учебници, а щом навършат 23 години, и средства в размер на 1 милион рупии (12 899 долара).

При втората вълна от пандемията предходната година поради заболяване и хоспитализация и на двамата родители с КОВИД-19 доста деца останаха без човек, който да се грижи за тях. Това провокира паника измежду неправителствените организации и управляващите.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР