На 5 май, навръх Великден, от 11 часа на пл.

...
</TD
>На 5 май, навръх Великден, от 11 часа на пл.
Коментари Харесай

Великденско хоро ще събере отново русенци на 5 май

На 5 май, точно на Великден, от 11 часа на пл. " Свобода “ ще се организира обичайният празник Великденско хоро. Това е 33-тото издание на празника, проведен взаимно от община Русе и ФТТ " Найден Киров “.

На сцената пред постройката на общината ще излязат обединенията на танцовия спектакъл, ансамблите от Общинския детски център за просвета и изкуство " Зорница “ и " Здравец “, а също по този начин и ФТС " Зора “ при Общинския юношески дом. Тази година в програмата ще се включи и групировка " Гайдарите “, която също ще способства за празничното въодушевление на русенци.

Освен песни, танци и музика от всички етнографски области, ще се проведат и разнообразни игри с децата, обичайното преборване за най-здраво яйце " герой “, състезания за най-красиво писано яйце и козунаци. Журито, което ще прави оценка писаните яйца в разнообразни категории, е формирано от художниците Елена Великова и Красимира Йорданова. Победителите във всички състезания ще получат награди от русенски компании, обезпечени от ФТТ " Найден Киров “, които ще зарадват най-вече децата.

На празника ще се извие и Голямото Великденско хоро под съпровода на музикантите от танцовия спектакъл.

Превърналата се в традиция за русенци Великденска лотария ще се организира след края на програмата, като за нея са обезпечени над 70 награди от русенски компании, заведения за хранене, магазини. Сред най-апетитните са печено агне и 10 литра вино, обезпечени от ресторант Good Food. Подробностите ще откриете в афиша.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР