Индия прави последни подготвителни дейности за старта на мисията Chandrayaan

...
Индия прави последни подготвителни дейности за старта на мисията Chandrayaan
Коментари Харесай

Индия тръгва към Луната

Индия прави последни подготвителни действия за старта на задачата Chandrayaan 2 moon. Космическият транспортен съд ще пътува до Луната два месеца. След идването си, станцията ще маневрира в кръгова орбита единствено на 100 км над лунната повърхнина. В началото на септември спускаемият уред „ Викрам “ ще се опита да се прилуни. 
Това ще бъде първият опит на Индия за меко кацане на Луната. Ако успее, това ще направи тази страна четвърта в света след Русия, Съединени американски щати и Китай.
Избраното място за кацане е покрай лунния южен полюс, където е открит лед в някои непрекъснато засенчени кратери. Веднъж проучил сигурността на местоположението си, спускаемият уред Vikram lander ще пусне на повърхността на земния сателит дребен шест-колесен роувър, кръстен Pragyan.
Всички модули - сателит, роувър и спускаемият уред, който ще кацне на спътника, съдържат цялостен набор от цялата нужна за проучвания научна инсталация. Наред с другите неща, ще се учат минералния и химичен състав на Луната, ще се събират топологични и сеизмологични данни. Луноходът ще живее и ще изпраща данни на земята към 14 дни. 
Първата индийска задача на Луната, „ Чандраян 1 “, започва през октомври 2008 година и работи сполучливо съвсем година. „ Чандраян 2 “ ще излети от галактическия център Сатиш Дхаван на югоизточния бряг на Индия евентуално в неделя против понеделник – 15 юли. 

Прочети още:
Китаец ще кацне на Луната в околните 10 години
Русия също създава лична лунна стратегия

Тойота има намерение да построи „ лунар ровър "
Япония също желае да кацне на Луната

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР