Имената на над 170 сътрудници на осъдения за сексуални престъпления

...
Имената на над 170 сътрудници на осъдения за сексуални престъпления
Коментари Харесай

Списъкът на Епстийн: Над 170 имена ще бъдат публикувани в съда

Имената на над 170 сътрудници на наказания за полови закононарушения Джефри Епстийн ще бъдат оповестени идващия месец след решение на американски арбитър.

Очаква се принц Андрю да бъде измежду тях, в случай че бъдат оповестени доказателства от жена, която твърди, че той е упражнил полов тормоз върху нея през 2001 година, отбелязва BBC.

Самоличността на лицата ще се разкрие в правосъдно дело против трафиканта на хора и помощник на Епстийн - Гилейн Максуел.

Епстийн умря в пандиза през 2019 година, месец откакто беше задържан по федерални обвинявания в полов трафик на малолетни. Смъртта му беше избрана като самоубийство от правосъдния доктор в Ню Йорк.

Решението от 51 страници, издадено от нюйоркския арбитър Лорета Преска, приканва връзките на Епстийн да бъдат " разкрити напълно ".

Документите са част от дело за клюка, заведено през 2015 година в Съединени американски щати от Вирджиния Джуфър против Гилейн Максуел - английската световна дама, която излежава 20-годишна присъда за закононарушенията, осъществени дружно с финансиста.

Те включват и 40 документа с доказателства от Йохана Шьоберг, която твърди, че принц Андрю е опипвал гърдите ѝ, до момента в който е седял на дивана в жилището на Епстийн в Манхатън през 2001 година, оповестява BBC.

Бъкингамският замък отговори, че изказванията са " изрично погрешни ". Миналата година херцогът на Йорк заплати милиони на Джуфър, с цел да завърши заведеното от нея дело, в което тя твърди, че той е упражнил полово принуждение над нея, когато е била на 17 години.

През януари 2022 година, преди правосъдното споразумяване на разногласието, майка му кралица Елизабет II лишава Андрю от всички негови почетни военни длъжности, в това число полковник от Гренадирската армия.

В решението си арбитър Преска отбелязва, че доста от лицата, посочени в желае, към този момент са били обществено разпознати от медиите или по време на наказателния развой против Максуел. Някои от имената в листата ще останат запечатани, в това число имената на деца жертви, съобщи съдията в решението си.

По мотив правосъдното решение Джуфър написа в X: " Най-накрая чуваме членове на държавното управление на Съединени американски щати за нуждата от бистрота и апел за отговорност! По Коледа и Нова година ще има доста изнервени хора, по-точно 170, кой е в листата на непослушните? "

Finally we are hearing members of the US government senators about the need for transparency and a call to arms for accountability!! There’s going to be a lot of nervous ppl over Christmas and New Years, 170 to be exact, who’s on the naughty list? This would t be possible without… https://t.co/xVfFfQ0UMH
— Virginia Giuffre (@VRSVirginia) December 20, 2023
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР