Министърът на туризма Евтим Милошев и министърът на регионалното развитие

...
Министърът на туризма Евтим Милошев и министърът на регионалното развитие
Коментари Харесай

Министър Милошев беше гост на церемонията по откриването на 36-та Международна среща на студентите по геодезия в София

Министърът на туризма Евтим Милошев и министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова бяха публични посетители на откриването на 36-та Международна среща на студентите по геодезия в Университета по архитектура, строителство и геодезия, проведена от съдружие „ IGSM София 2024 ".

Министър Милошев дефинира събитието, което събира за една седмица в България над 150 някогашни и сегашни студенти от Европа, Азия и Мароко, освен като ползотворна платформа за културен и професионален продан, само че и като превъзходен образец за конгресен туризъм, като опция младежи от целия свят да се срещнат с многочислените благоприятни условия за туризъм, които оферират столицата и страната ни. По време на престоя си и работните сесии, наред с останалото, участниците ще търсят „ съкровищата на България " и ще посетят най-стария жив град в Европа - Пловдив.

„ Пожелавам на добър час на самодейността, за мен бе чест да съм част от това събитие, освен поради връзката му с туризма и гостоприемството ни към участниците от страни от целия свят, само че и в персонален проект, като приключил този университет и факултета по геодезия, дружно с министър Коритарова. " С тези думи министър Милошев се обърна към управлението на УАСГ и уредниците, с които се срещна по време на откриването на интернационалната среща.

Министър Милошев беседва със заместник-ректора по научна и приложна активност, качество и акредитация на УАСГ проф. доктор инж. Елена Пенева-Златкова, с декана на Геодезическия факултет доцент доктор инж. Иван Кунчев, с проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов, дълготраен член на Настоятелството на УАСГ, ръководител на минно-геоложката камара и заместник-председател на „ КРИБ ", с проф. доктор инж. Славейко Господинов - някогашен заместник-ректор и някогашен декан на факултета, с инж. Димитър Пенев от Регионалното управление на Камарата на инженерите в капиталовото планиране и други преподаватели.

Сред формалните посетители в зала Аула Максима на церемонията по откриването беше и кметът на Район „ Лозенец " Константин Павлов. Той приветства гостите на територията на столицата и окуражи младите експерти освен да работят през идващите дни, само че и да се срещнат със забележителностите на София. Когато фантазиите и концепциите се трансформират в карти, стартира модерността, сподели кметът Павлов.

Гостите бяха посрещнати с думите „ добре пристигнали в България, страна, която е била на още на първите карти, с население по нашите земи, което датира от древността, хилядолетия преди Христа ".

Геодезическият факултет при УАСГ е единственият в България и като подобен е главното и водещото звено за обезпечаване потребностите на страната с професионални фрагменти в областите, свързани с геодезия, картография и кадастър, а също и ръководство на европейски инфраструктурни планове, екология и запазване на околната среда. Ключова част от структурата на Министерството на туризма и дирекциите, свързани с ръководство на морските плажове, се състои точно от специалисти по геодезия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР