Хотелиерите по родното Черноморие повишават заплатите с поне 10% в

...
Хотелиерите по родното Черноморие повишават заплатите с поне 10% в
Коментари Харесай

Хотелиерите по родното Черноморие повишават заплатите с поне 10%

Хотелиерите по родното Черноморие покачват заплатите с най-малко 10% в опит да намерят фрагменти, с които да дават положително обслужване на своите посетители.

По данни на Европейската туристическа комисия за първите три месеца на 2024 година България е в челото по растеж на туристи в Европа по отношение на 2019 година - растеж от 39% по отношение на първите три месеца на 2019 година Данните са на Министерството на туризма.

Проблемът с неналичието на сезонни служащи по Черноморието още веднъж стои на дневен ред. Мениджърите са безапелационни, че макар обещанието консулските служби да работят по-бързо и макар увеличените заплати на служащите, казусът остава и при започване на сезона им се постанова да работят с по-малко от нужния личен състав.

Туристическият сезон по Южното Черноморие стартира при започване на месец май, когато множеството хотели посрещната първите си посетители. По време на великденските празници базите бяха с съвсем 100% претовареност и това дава вяра на хотелиерите за един добър сезон.

За да задържат подготвените фрагменти, множеството хотелиери заплащат заплати и отвън сезона, а за новите служащи по морето се оферират хонорари, по-високи от предишния сезон.

„ Средното нарастване на заплащането по отношение на предходната година е от порядъка на към 10%, с известни разлики, според от позициите, от които изпитваме по-голям дефицит и за които се намират по-трудно претенденти ", споделя мениджърът Христо Караилиев.

За да обезпечат качествено обслужване на туристите си, хотелиерите търсят чиновници от трети страни. Въпреки признатите промени в Закона за чужденците обаче, към момента процедурите по издаването на визи са мудни.

Повечето огромни хотели чакат чиновници, тъй като единствено след седмици базите им ще бъдат напълно заети. И в случай че в този момент могат да компенсират неналичието на фрагменти с в допълнение работно време, тогава това няма да бъде допустимо.

От бизнеса считат, че би трябвало да има промени в законодателството, които да оказват помощ на младите българи, които учат в профилирани гимназии и имат предпочитание да работят в туризма, да се осъществят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР