Имам уверение от Министерството на здравеопазването, че изцяло подкрепя инициативата

...
Имам уверение от Министерството на здравеопазването, че изцяло подкрепя инициативата
Коментари Харесай

МЗ ще съдейства за изграждане на Университетска детска болница в Бургас

Имам увещание от Министерството на здравеопазването, че напълно поддържа самодейността на Община Бургас за построяването на Университетска детска болница в града и ще спомага с всички вероятни средства за по-бързото й създаване. Това сподели през днешния ден кметът на Бургас Димитър Николов.

Той осведоми, че се водят диалози и с Европейска капиталова банка, с цел да получи Общината способена помощ за построяването на такава болница.

В Бургас ще има Университетска детска болница, взеха решение общинарите

Идеята е детската болница да бъде построена наоколо до УМБАЛ в града. Между двете здания ще има топла връзка. След като стартира да действа детската болница, ще създадем всичко допустимо да служи и като образователна база, добави Николов, представен от Българска телеграфна агенция.

Предвижда се новата болница да разполага със 130 кревати.

Община Бургас се нуждае незабавно от нова детска болница, която ще сплоти на едно място незабавна детска и педиатрична помощ. Първо и Второ детско поделение в УМБАЛ разполагат с 50 кревати. Този брой е непълен да обезпечи нуждата от болнично лекуване, изключително при грипна зараза и през летните месеци, съобщи началникът на Първо детско поделение в УМБАЛ-Бургас доктор Борис Ангелов.

По-рано през днешния ден по време на сесия на локалния парламент, с цялостно болшинство бе утвърдена докладната бележка, с която се отрежда терен, на който ще бъде построена профилираната многопрофилна детска болница в Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР