Има шансове за създаване на редовно правителство. Това коментира депутатът

...
Има шансове за създаване на редовно правителство. Това коментира депутатът
Коментари Харесай

Мартин Димитров: С втория мандат има шансове за създаване на редовно правителство

Има шансове за основаване на постоянно държавно управление. Това разяснява депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров пред публицисти преди началото на кръгла маса на тематика: " Разгръщане на капацитета за зелена икономическа промяна във въглищните райони на България ", която се организира в постройката на Центъра за проучване на демокрацията през днешния ден. Той добави, че от " Демократична България " виждат във втория мандат късмет за основаване на държавно управление.

Редовното държавно управление е по-силно от служебното, посочи Димитров. Според него служебното държавно управление си избира тематики, по които да работи. По някои от тях работи уверено, до момента в който други неглижира. При трети пък избира да не работи въобще, тъй като " не са ангажимент на служебно държавно управление ". Това са рисковете пред служебните държавни управления - те си избират по кои тематики да работят, съобщи Димитров, представен от novini.bg

На въпрос дали от " Демократична България " ще поддържат " Продължаваме промяната ", в случай че от ГЕРБ също го създадат в пленарна зала, Димитров отговори, че първо мандатът би трябвало да отиде при " Продължаваме промяната ". Ако това се случи, " Демократична България " ще сложи пред " Продължаваме промяната " целите си и доста съществено може да се " огледа на опцията за основаване на държавно управление с техен мандат ". Кого те ще поканят е тяхно решение, добави още Мартин Димитров.
Ако въпреки всичко ПГ на " Продължаваме промяната " не съумеят да създадат държавно управление с втория мандат, " Демократична България " желае третия мандат, тъй като може да бъде център на взимане на решения в тази сложна конюнктура. Освен това пред страната са се натрупали доста проблеми. " Да, желаеме третия мандат, само че дано да забележим какво става с първите два ", разяснява още Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР