Засиленото полицейско присъствие няма да е концентрирано само в Слънчев

...
Засиленото полицейско присъствие няма да е концентрирано само в Слънчев
Коментари Харесай

Цивилни полицаи в дискотеките ще следят за дрога на бала, няма да допуснем висока скорост и абитуриенти, провесени от колите

Засиленото полицейско наличие няма да е съсредоточено единствено в Слънчев бряг, то ще е и в Бургас, откъдето всички зрелостници следва да се придвижат

Комисар Марин Димитров, шеф на Отдел „ Охранителна полиция и КАТ “ към ОДМВР-Бургас с детайлности пред Флагман.бг за това по какъв начин бургаската полиция ще противодейства на разпространяването на опиати в навечерието на Балове 2024.

- Комисар Димитров, по какъв начин бургаската полиция ще противодейства против дилърите по време на баловете?

- По отношение на организацията, обвързвана с провеждането на абитуриентските баловете, на територията на ОДМВР-Бургас е основана организация, като имаме няколко целта, които са значими за нас. Най-вече да осигурим безпроблемно и несъмнено празнуване на зрелостниците в този по този начин значим за тях ден и всичко, което е обвързвано с тяхната сигурност.

По отношение на това, което ме питате за противодействието на разпространяването на опиати – също е част от тази организация, която сътворяваме. Знаете, че в този ден всички увеселителни заведения ще бъдат подготвени и ще посрещат огромна част от тези зрелостници. Създали сме организация на всички места по места да имаме очевидно и неявно полицейско наличие, като главната задача ще бъде тъкмо това – да противодействаме по някакъв метод на разпространяването на опиати и всичко, обвързвано със различен тип закононарушения.

Засиленото полицейско наличие няма да е съсредоточено единствено в Слънчев бряг, то ще е и в Бургас, откъдето всички зрелостници следва да се придвижат до Слънчев бряг.

Ще концентрираме старания и върху контрола на придвижване по пътищата с колите, с които те ще се придвижват до там.



Знаем заведенията, в които всеобщо ще участват зрелостници.

- Ще има ли цивилни служители на реда в нощните заведения?

- Да, ще има. Това е част от организацията, която ви споделих през цялото време. Предвиждаме тъкмо в тези заведения, където чакаме най-голямо скупчване на зрелостници, да имаме и такова наличие, което ще е цивилно. Ще имаме връзка и със чиновниците, които са вътре, в случай че те станат очевидци на директно осъществено закононарушение от какъвто и да е бил жанр, то предават на чиновниците, които са извън. Подготвени сме и тактически, добре проведени и знаем по какъв начин да го създадем по метод, посредством който да не пречим на останалите.

- Като численост какъв брой служители на реда ще бъдат ангажирани за празничния ден?

- Като численост не мога да ви кажа, само че безусловно целият състав на Областната дирекция е зает, като предпочитано най-вече са чиновниците на градските районни ръководства на територията на община Бургас и тези, които са в Районно ръководство – Несебър, само че това не значи, че другите районни ръководства стоят безучастни към този вид мероприятия.

Хубавото е, че в един ден ще се проведат съвсем всички абитуриентски балове и главно всички се насочват като дестинация към Слънчев бряг. Новото тази година е, че на 23, предния ден, всички зрелостници от учебните заведения в община Бургас ще бъдат поздравени от кмета и ще има шествие. В 19 часа то ще потегли от Общината почти до Приморски парк. Досега това не е правено по този метод – към 2200 зрелостници се чака да вземат участие в това шествие. Абсолютно всички чиновници от пътна полиция и районните ръководства ще бъдат ангажирани с организацията и защитата на шествието.

- Предполагам, че точките, където ще са разпределени, ще са най-много там, където се събират учениците по основното трасе?

- Ние тъкмо другата седмица публично ще го обявим, да е ясно за безусловно всички зрелостници. Местата, където те се събират, за нас са авансово ясни. Ще ги обезопасим, ще дадем опция на всеки един да остави зрелостника на място, да не е по метод, по който да затруднява придвижването на останалите участници и най-важното – ще предложим един главен маршрут за евакуиране от град Бургас, който да е по-лесен и да не се основават усложнения, тапи за останалите в самия град. Това ще е маршрутът, който е: бул. „ Демокрация “ – „ Стефан Стамболов “ и Северния обход, с цел да има елементарно и безпроблемно евакуиране от града. Ще имаме линеен надзор през целия този сектор до Слънчев бряг от Бургас. Имам поради линеен надзор с цивилни коли с видеорегистратори, които ще бъдат част от трафика.

- Тоест по пътя ще се следи за скоростта?

- Абсолютно. Ще има сложени механически средства, ще има такива, които с видорегистратори ще реализират линеен надзор, ще влизат в трафика и ще следят това по какъв начин се движат всички участници в придвижването. Отделно от това ще следим извънредно доста за метода, по който водачите и пасажерите в колите се придвижват. Да го няма това проявление дали през прозорци, дали през шибидаси и така нататък Ще има един непрекъснат надзор, до момента в който ги изведем до Слънчев бряг. Същото нещо ще създадем и на другия ден в същото време, тъй като пък, прибирайки се от Слънчев бряг, би трябвало да имаме и надзор. Да не позволим на ръководството на коли след влияние на алкохол, опиати, да си разрешават такова нещо. Така че няма да е в границите на този ден. От 23 май за нас започва организацията и всичко, което предвиждаме по баловете.

- Всяка година знаете зрелостниците се надпреварват кой да се появи с по-мощна, по-хубава кола и така нататък Спира се демонстративно пред учебно заведение, с цел да слезе дали момиче, или момче. Как най-бързо да става изтеглянето, до момента в който слезе зрелостникът, с цел да не става запушване, да вземем за пример?

- Ще имаме непрекъснато полицейско наличие и чиновници, които ще контролират придвижването. Ще сътворяваме организация на придвижването, тъй че всеки един, който пристигна да оставя детето си на избраното място, да го прави, тъй че да не затруднява останалите уастници в придвижването. Ще има наличие и на пешеходните пътеки, ще ги обезопасим, с цел да може всеки да си пресече безпроблемно. Имаме богат опит, обратно в годините сме го правили и мисля, че ще се оправим този път. За нас е значимо всеки един от тези зрелостници да отиде, да се забавлява и да се върне удовлетворен от това, което е правил. Искам да вмъкна, че разгадавам доста на родителите, преди да ги изпратят и от тях да пристигна заръката всеки един от тях да бъде виновен и съзнателен и да се приберат живи и здрави. Това е доста значимо и всяка година си разрешавам да го насочвам като зов и дано родителите да се ангажират също.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР