От днес имаме зелена светлина - най-сетне започва събарянето на

...
От днес имаме зелена светлина - най-сетне започва събарянето на
Коментари Харесай

Фандъкова: Най-сетне имаме зелена светлина за детската болница и за околовръстния път на София

От през днешния ден имаме зелена светлина - най-накрая стартира събарянето на старите постройки на терена на болничното заведение в Горна Баня, а проектът за околовръстното е в действие. Това написа във Facebook някогашният кмет на София Йорданка Фандъкова, откакто по-рано през днешния ден служебният здравен министър Галя Кондева разгласи, че стартира разчистването на терена за детската болница от старите здания.

 

" Строителството на Националната детска болница и дотъкмяване на последния сектор от околовръстното на София са два взаимосвързани плана, с голямо значение. През ноември 2022 година за по-малко от седмица Столична община приготви и утвърди даването на 18 дка общински терен на страната за построяването на болничното заведение. Още тогава споделих, че дружно със строителството на болничното заведение, би трябвало да се построи и околовръстният път от „ Бъкстон “ до „ Люлин “, тъй като болница без добър достъп не може да работи добре ", подсети Фандъкова.

 

Преди повече от две години ние изготвихме и предадохме на Агенция пътна инфраструктура проекта за създаване на първия стадий от околовръстното. От тогава нито един министър на районното развиване, нито едно управление на АПИ не започва процедурите за строителството. Преди ден проектът дефинитивно влезе в действие и в случай че тези процедури вървяха редом, времето нямаше да бъде изгубено, разяснява още някогашният столичен кмет.

 

Държавата ни няма повече време за очакване. Хората чакаха задоволително в тапите. Недопустимо е в тях да чакат и колите за спешна помощ, и родителите, които би трябвало да стигат до болничното заведение. Ангажиментът, който ГЕРБ-СДС поема, е строителството да стартира и средствата да бъдат заложени в държавния бюджет, добавя Фандъкова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР