Има много голяма вероятност папа Франциск да посети България през

...
Има много голяма вероятност папа Франциск да посети България през
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Планира се визита на папа Франциск за началото на месец май

Има доста огромна възможност папа Франциск да посети България през идната година, а визита му се възнамерява за началото на месец май, съобщи външният министър Екатерина Захариева в ефира на bTV.

„ По моя информация визитата ще включва България и Македония. Папата в никакъв случай не пътува единствено в една страна – това е част от тяхната протоколна традиция ”, посочи Захариева.

По мотив килията, в която лежат някогашният кмет на регион „ Младост ” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, Екатерина Захариева уточни, че „ софийският затвор и арестите са едни от най-сложните за ремонт здания ". Тя добави, че през последните 2 – 3 години доста затвори са били ремонтирани и е издигнат един нов.

Според външния министър задържането на Евгения и Николай Баневи е част от битката за правдивост в България. Тя посочи, че чак в този момент са им повдигнати обвинявания, тъй като " това, че се приказва за някого, не значи, че е имало задоволителни доказателства ".

Захариева разяснява още рецензиите на Волен Сидеров, които той насочи към нея предишния месец. Тя съобщи, че няма как да признаем анексията на Крим, тъй като опонира на националния ни интерес.

„ Надявам се спорът сред Украйна и Русия да не се задълбочи, доста е значимо са съблюдават интернационалните контракти по морско право и да се възвърне корабоплаването през Керченския пролив ”, посочи още външният министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР