Има готовност от българска страна за съдействие с техника и

...
Има готовност от българска страна за съдействие с техника и
Коментари Харесай

Младен Маринов: Имаме готовност да изпратим техника в Северна Македония

Има подготвеност от българска страна за подпомагане с техника и с специалисти при интервенцията за разкриване на останките от авариралия в Северна Македония аероплан, с българи на борда. Това министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV.

По думите му акцията към този момент е стартирала, с хеликоптери ще бъде изработен опит да се доближи до мястото на случая, само че труднодостъпната околност е забавила екипа от северномакедонски специалисти.

„ Първоначално през Министерство на вътрешните работи беше декларирано искане за помощ, свързахме се неотложно, само че до момента в който държахме връзка с техния вътрешен министър той сподели, че на този стадий не е нужен. Ние имахме подготвеност. Екипажът на нашите хеликоптери беше образуван, хеликоптерът беше зареден с гориво и в подготвеност да реагира неотложно ”, сподели Маринов.

По думите на министъра на Министерство на вътрешните работи, към момента не ясна самоличността на жертвите, а първичната информация, излязла в медиите, не е тествана и основава напрежение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР