Илон Мъск демонстрира на живо технологията на Neuralink, използвайки прасета

...
Илон Мъск демонстрира на живо технологията на Neuralink, използвайки прасета
Коментари Харесай

Илон Мъск показа пробив в мозъчните импланти

Илон Мъск показва онлайн технологията на Neuralink, употребявайки свине с хирургически вградени устройства за наблюдаване на мозъка, заяви techcrunch.com.

В петък учредената от Илон Мъск компания Neuralinк даде проява на мозъчния имплант, наименуван Link - връзката.

" Не се опитваме да събираме пари или да вършим нещо друго, само че главната цел е да убедим страхотни хора да дойдат на работа в Neuralink и да ни оказват помощ да доведем продукта до плода - да го създадем наличен , благонадежден и подобен, че всеки, който желае човек може да има подобен ", сподели Илон Мъск.

След това Мъск сподели, че повода, заради която желае да го направи общодостъпна, е, че съвсем всеки ще има някакъв неврологичен проблем с течение на времето, в това число загуба на паметта, безпокойствие, мозъчно увреждане, меланхолия и дълъг лист от други болести.

Разбира се, няма ясни доказателства , че някой от този дълъг лист от проблеми може бързо и елементарно да бъде " решен " с едно и също решение, тъй че е малко предизвикателно да се преглежда това като рационална последна цел за компанията.

Мъск за пръв път означи, че Neuralink е трансформирал дизайна от момента на разкриването предходната година, с по-малък профил на физическото устройство, който съгласно него може да бъде изцяло прикрит под косата, един път конфигурирано в черепа. Мъск даже сподели неговия размер.

Устройството може да се свързва с мобилен телефон. В презентацията участваха три свине. Едното не беше подложено на намеса по слагане на устройството. Второто - Гертруда беше с него, а на третото то беше отстранено след слагане.

Мъск сподели екран, който възпроизвежда тон и демонстрира графика, когато Гертруда реализира контакт с нещо с муцуната си, до момента в който обикаляше за храна.

Първото клинично изследване ще се концентрира върху хора с параплегия или тетраплегия, получени вследствие на пострадване на шийните прешлени на гръбначния мозък. Планът за първо изпитване е да се запише " дребен брой " от тези лица, с цел да се тества ефикасността и сигурността на технологията .

Само за една година устройството е станало доста по-компактно и несъмнено, означи Илон Мъск. Той уточни, че устройството може да следи редица мозъчни функционалности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР