Икономиката на Швеция ще се свие с 4% тази година

...
Икономиката на Швеция ще се свие с 4% тази година
Коментари Харесай

Икономиката на Швеция се очаква да се свие с 4% през 2020 г.

Икономиката на Швеция ще се свие с 4% тази година поради епидемията от ковид, която удари доставките и търсенето. Това разгласи финансовият министър на скандинавската страна Магдалена Андерсон, представена от " Ройтерс ".

Правителството вкара ограничения, в това число дотации за понижаване на служащите часове, данъчни отстъпки, гаранции за заеми и улесни разпоредбите за приемане на помощи. Въпреки това Андерсон предизвести, че предстоят тежки времена.

По думите й от финансовата рецесия преди десетилетие страната не е изпитвала сходно закъснение на стопанската система и нарастване на безработицата.

" Икономическата рецесия ще засегне всички нас ", предизвести министърът.

Свиването на стопанската система на Швеция се чака да бъде като по време на финансовата рецесия през 2009 година, когато бяха регистрирани -4,2% - най-големият спад от повече от 50 година

Но Андерсон се надява на бързо възобновяване, като прогнозата е за 3,5% растеж през 2021 година

Рекордни 36 800 шведи са останали без работа през март, което е 10 пъти повече от същия месец предходната година.

Правителството чака да се усилят разноските през тази година с 8,35 милиарда $.

В Швеция има повече от 4000 души с ковид, 146 души са умряли, а 16 са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 800 000 случая и над 38 000 умряли в 178 страни, възстановили са се повече от 170 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР