Играещият спортен директор на волейболния шампион Нефтохимик 2010 Бургас Теодор

...
Играещият спортен директор на волейболния шампион Нефтохимик 2010 Бургас Теодор
Коментари Харесай

Теди Салпаров: Със сълзи напускам Бургас, но трудно се отказва Русия на тези години

Играещият състезателен шеф на волейболния първенец Нефтохимик 2010 Бургас Теодор Салпаров напуща клуба. Либерото на националния ни тим призна пред Дарик радио и dsport.bg, че преди два дни е получил извънредно добра оферта от Русия, която не може да откаже. Волейболистът ще играе за локалния Газпром Юрга (Сургут), като договорът му е за 5 месеца (до края на сезона).

Салпаров разкри, че се е разделил със съотборниците и сътрудниците си в Бургас със сълзи на очи. Той обаче бе безапелационен, че на неговите години няма по какъв начин да откаже толкоз примамлива оферта, като това ще бъде и потребно за националния тим.
" Преди 2 дни пристигна офертата. Играл съм в този тим и имам положителни връзки с управлението. Те желаеха прехвърлянето да се случи допустимо най-бързо, защото от 3 мача имат 3 загуби в шампионата. Искат стабилизиране в отбрана и прибегнаха до мен. Офертата е страхотна и на моята възраст мъчно се отхвърля. Трудно се разделих с момчетата и ръководителите от Нефтохимик 2010. Казах им със сълзи на очите, че се разделяме. Семейството ме поддържа. За тези 5 месеца ще стисна зъби. Шампиионатът е тежък, доста пътувания. Надявам се Нефтохимик 2010 да гони купа и Купа на България. Ще оказвам помощ на тима с каквото мога. Моето овакантяване не значи, че се разделяме вечно. А този трансфер ще бъде потребен и добре също по този начин за националния ни тим тъй като януари имаме значими мачове и ще съм на положително равнище ", показа онлайн по Дарик радио и за dsport либерото.

Салпаров се завръща в Русия, където бяха най-големите му триумфи в кариерата - със Зенит (Казан) завоюва Шампионскага лига преди 4 години и взе наградата за " Най-добро либеро " в най-класната клубна конкуренция на Стария континент. Този сезон Газпром не взе участие в европейските клубни шампионати, а задачата е стабилизиране в локалната Суперлига. До края на седмицата Теди ще се причисли към новия си клуб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР