Григор Димитров приключи участието си на Мастърс 1000 турнира на

...
Григор Димитров приключи участието си на Мастърс 1000 турнира на
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на турнира в Рим

Григор Димитров завърши присъединяване си на Мастърс 1000 шампионата на червени кортове в Рим, Италия. Най-добрият български тенисист отстъпи с 1:2 сета пред тейлър Фриц (САЩ), в обособените елементи 2:6, 7:6 (11), 1:6. Срещата на централния корт в комплекса „ Форо Италико “ продължи 2:40 часа. Следващият шампионат, в който ще забележим в игра Григор Димитров е Откритото състезание по тенис на Франция – „ Ролан Гарос “, което стартира на 26-ти май в Париж.

Тейлър Фриц завоюва първия сет, откакто съумя на два пъти да пробие подаването на Димитров. Макар резултатът да бе повече от експресивен – 6:2, Димитров има защо да съжалява, защото в хода на сета пропусна общо 7 точки за пробив, които се оказаха основни за изхода на първата част.

Истинска драма настъпи на корта през сет №2, в чийто край Григор Димитров пропусна два сетбола – при 5:4 и 6:5 в своя изгода, само че сервис на Фриц. Стигна се до тайбрек, който продължи 18 минути и в който Димитров осъществя 8-ия сетбол и общо 10-ти в мача – 13:11 точки. От своя страна Фриц пропусна мачбол при 8-7.

Финалният трети сет стартира по-добре за американеца, който реализира ранен пробив, вкоренен след това с гейм на 0 за 3:0. Втори пробив тотално матира Димитров, който отстъпи с 1:6 и завърши присъединяване си в шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР