По време на Европейското първенство по футбол това лято в

...
По време на Европейското първенство по футбол това лято в
Коментари Харесай

Изключително важна новина за съдиите на UEFA EURO 2024

По време на Европейското състезание по футбол това лято в Германия реферите ще изясняват своите решения само на капитаните на тимовете. Съотборници, които подценяват ролята на капитана и се разправят или даже потърсят устен контакт с рефера, незабавно ще бъдат наказвани с жълт картон, разгласи ръководителят на Съдийската комисия на УЕФА Роберто Розети. Това е мярка, която беше препоръчана и във Висшата лига през предишния сезон. Преди време се говореше за нейното въвеждане, само че в последна сметка нищо не се получи. Сега обаче европейската футболна централа ще го вкара публично.

С тази следена смяна УЕФА желае да усъвършенства атмосферата на терена. От асоциацията се надяват да допринесат и за по-положителен имидж на футбола. „ В УЕФА желаеме съдиите да дават повече пояснения за решенията си. Не е изненада, че имаме футболисти по терените, които не знаят измененията в разпоредбите, не знаят даже и по-стари промени “, съобщи Розети.

„ Ако можем да улесним един градивен разговор сред рефери и капитани, всички ще завоюват и можем да оставим позитивно завещание за бъдещето на красивата игра “, сподели шефът на реферите, представен от вестник AD.nl.

На капитанът на отбора ще бъде разрешено да поддържа връзка със съдията, в случай че има въпроси по отношение на решения като дузпи, картони или моменти, в които се постанова потреблението на системата за видеопомощ (ВАР). Изключение може да се наложи при случай, че вратарят е капитан. Тогава тимът може да назначи един от полевите играчи да влиза в разговор със съдията, само че това ще се прецизира преди началото на срещата./БТА
НАПИШИ КОМЕНТАР