Игор Жовква, заместник-ръководител на кабинета на украинския президент, заяви, че

...
Игор Жовква, заместник-ръководител на кабинета на украинския президент, заяви, че
Коментари Харесай

Игор Жовква: Териториалните претенции на Русия са напълно неприемливи

Игор Жовква, заместник-ръководител на кабинета на украинския президент, съобщи, че страната му търси в договарянията с Русия, както и преди, гаранции за сигурност за себе си в бъдеще.

Това показа той ефира на немския ефирен канал ARD, представен от ТАСС.

„ Искаме тази обстановка в никакъв случай да не се повтори “, сподели Жовква. По думите му по време на диалозите с Москва са били изразени съображения по отношение на „ едно допустимо спокойно решение, вероятни гаранции за сигурност за Украйна след преустановяване на военните дейности “.

Заместник-ръководителят на кабинета на Зеленски добави, че от съветските претенции „ някои са изцяло неприемливи, като тези, свързани с избрани териториални искания “. Той счита, че могат да се водят полемики и по други точки, само че единствено като се вземат поради „ гаранции за сигурност за Украйна в бъдеще “.

Преговорите сред делегациите на Русия и Украйна се организираха в понеделник в онлайн формат. Според Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, е взета техническа пауза в договарянията сред делегациите на Руската федерация и Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР