И третият кръг на преговорите за примирие между делегациите на

...
И третият кръг на преговорите за примирие между делегациите на
Коментари Харесай

Третият кръг преговори между Русия и Украйна - отново без резултат

И третият кръг на договарянията за помирение сред делегациите на Русия и Украйна на украино-беларуската граница приключи безуспешно в понеделник вечер, предадоха рускоезичната телевизия " Настоящее время " и украинският информативен уебсайт НВ.

Страните се упрекнаха взаимно за неуспеха на опитите да бъдат евакуирани цивилните от зоните на бойните дейности.

Руският обстрел на обсадените украински градове продължи.

" Третият кръг на договарянията приключи. Има неголеми позитивни напредвания по подобряването на логистиката на филантропичните коридори... По базовия политически блок за урегулиране дружно с прекратяването на огъня и гаранциите за сигурност интензивните съвещания продължиха ", написа в туитър Михайло Подоляк, консултант на шефа на кабинета на украинския президент.

Третій раунд переговорів закінчився. Є невеликі позитивні зрушення щодо покращення логістики гуманітарних коридорів… По базовому політичному блоку врегулювання разом із припиненням вогню та гарантіями безпеки інтенсивні консультації продовжені.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)

Преговорите сред съветската и украинската страна за споразумяване на обстановката в Украйна ще продължат, макар че упованията от тях не се оправдаха, съобщи ТАСС, цитирайки ръководителя на съветската делегация Владимир Медински.

" Очакванията ни от договарянията не се сбъднаха, само че се надяваме, че идващия път ще успеем да създадем по-съществени стъпки напред. Преговорите ще продължат ", сподели той.

Руската федерация е сложила въпроса за филантропичните коридори напряко пред украинската делегация, сподели той. Надявал се, че ще проработят от вторник.

Руската страна желала да подпише най-малко протокол по време на договарянията с Украйна, само че това не станало, разгласи още Медински.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР