Hyundai представи мини електрически автомобил, който като част от проекта Little Big

...
Hyundai представи мини електрически
автомобил, който като част от проекта
Little Big
Коментари Харесай

Детски електромобил на Hyundai дава смелост на малки пациенти - видео

Hyundai показа мини електрически автомобил, който като част от проекта „ Little Big e-Motion “подкрепя млади пациенти в детската болница SJD в Барселона, Испания. Детският електромобил заема дизайна на концептуалния автомобил Hyundai "45 ", показан на IAA през 2019 година и е проектиран от същия екип.

Мини-автомобилът, даден на каталунската болница като част от подаяние, се използва за превозване на децата от болничното легло до кабинета за лечение възможно най-удобно по маршрут от който младите пациенти постоянно се плашат, в случай че не са в количката.

Във видеоклип от няколко минути, който може да се види в YouTube канала на Hyundai, за първи път в деяние е показана технологията Emotion Adaptive Vehicle Control (EAVC), която употребява изкуствен интелект в мини електрическия автомобил. Картината във видеото съпровожда дребна пациентка в детската болница и демонстрира по какъв начин Mini-EV й дава храброст по пътя към лекуването и гарантира, че детето може да се справи по-добре с прочувствената стресова ситуация.



Технологията EAVC следи сърдечния пулс и честотата на дишане на индивида в автомобила и проучва изражението на лицето му. В същото време се измерват различни данни за транспортното средство, като скорост, ускоряване, околен звук и вибрации. Тези данни се употребяват за управление на автомобила и функционалностите му като осветяване, климатизация, музика и вградения дозатор за аромати.

„ Искаме да използваме нашите технологии, с цел да помогнем да се подобри животът на хората в разнообразни области “ - казва Джинмо Лий, старши откривател в Hyundai Motor и началник на плана - „ Надяваме се, че технологията EAVC и миниелектрическият автомобил ще предизвикат усмивка в лицето на младия пациент и ще му предложат забавно мобилно преживяване, което да го подкрепи по пътя му към възобновяване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР