Хуауей ще помогне за изграждането на най-голямата в света компютърна

...
Хуауей ще помогне за изграждането на най-голямата в света компютърна
Коментари Харесай

„Хуауей в изграждането на най-голямата платформа за изкуствен интелект

„ Хуауей " ще помогне за построяването на най-голямата в света компютърна платформа за изкуствен интелект като предложи на националната лаборатория своите независимо създадени чипове за съществена конструкция.

Държавната лаборатория „ Пънчън " в гр.Шънджън пусна нова компютърна платформа за изкуствен интелект с името „ Cloud Brain II " благодарение на най-бързия в света клъстер за образование на изкуствен интелект „ Atlas 900 ". Той се зарежда от създадените от „ Хуауей " процесори „ Kunpeng " и „ Ascend ". „ Atlas 900 " бе пуснат през септември, с цел да направи по-достъпен изкуственият разсъдък за другите области на научните проучвания и бизнес нововъведенията, предава bulgarian.cri.cn.

Китайският софтуерен колос усилва вложенията си за независимо създадени технологии през последните години, изключително на чипове, които биха имали необятно приложение - от сървъри и базови станции, до смарт телефони, лични компютри и изкуствен интелект.

Използваният в компютърната платформа за изкуствен интелект чип „ Kunpeng 920 " се чака да е по-бърз от преобладаващия на пазара „ Intel X86 ", с 30% по-ниска консумация на сила, обявиха от компанията.

Китай се надява да се трансформира в движеща мощ в нововъведенията на изкуствения разсъдък през идващите години, а група градове се стремят да изградят софтуерни клъстери като платформа, подкрепяща политиките, специалистите и нововъведенията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР