Храната оказва влияние на съпротивителните сили на организма. Дори малък

...
Храната оказва влияние на съпротивителните сили на организма. Дори малък
Коментари Харесай

Тайната на пилешката супа и други полезни съвети

Храната оказва въздействие на съпротивителните сили на организма. " Дори дребен дефицит на избрани субстанции и детайли може да отслаби реактивната дарба на имунната ни система ", споделя Кристина Есер, консултант по въпросите на здравословното хранене. Но с кои витамини и минерални микроелементи можем да подтикваме имунитета? С цинк, да вземем за пример. Елементът цинк има антиоксидатираща дарба - с други думи прихваща нездравословните свободни радикали в организма. По този метод той ни защищава от заболявания и укрепва имунната система. Освен това се отразява позитивно на съзряването и размножаването на избрани кафези от имунната система.

Тайната на пилешката чорба

Храни, съдържащи детайла цинк, са да вземем за пример месото, морските блага и пълнозърнестите хлебни произведения, споделя Есер, която е учител във Висшето учебно заведение по здравен мениджмънт и предварителна защита в Саарбрюкен. " Тъкмо цинкът е главната причина за това, че положителната остаряла пилешка чорба е същинска берекет в студеното зимно време, когато има доста инфекции ", споделя тя. Важен е и витамин C - неговите свойства са от дълго време добре известни. " Той работи антиоксидиращо, като задейства клетките на имунната система и усъвършенства съпротивителните сили на организма против заболявания. Богати на витамин С са да вземем за пример чушките, шипките, цитрусовите плодове, боровинките, брюкселското зеле.

Чушките и желязото

Елементът желязо също е значим за съпротивителните сили на организма. Недостигът на желязо може да докара до спад в броя на имунните кафези и на антителата. Важно е да се знае, че желязото от храни с скотски генезис се усвоява по-пълноценно и по-лесно от организма. Усвояването на желязото от храни с растителен генезис може да се усъвършенства, в случай че в същото време се одобряват храни, съдържащи витамин С, да вземем за пример чушки. Към храните, богати на желязо, спадат месото, рибата, пълнозърнестите хлебни произведения и бобовите култури. Важни за съпротивителните сили на организма са също по този начин витамин D, витамин А, микроелементът селен, протеините, баластните субстанции и Омега-3-мастните киселини, тъй като всички те имат антиоксидиращо и противовъзпалително деяние. Поради това те пазят организма от вируси и инфекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР