Хладилните камиони, които превозват бързоразвалящи се стоки, от полунощ отново

...
Хладилните камиони, които превозват бързоразвалящи се стоки, от полунощ отново
Коментари Харесай

Хладилните камиони с бързоразвалящи се стоки отново преминават с предимство границите на Сърбия

Хладилните камиони, които транспортират бързоразвалящи се артикули, от среднощ още веднъж могат да минават с преимущество граничните пунктове на Сърбия, оповестява сръбската редакция на телевизия Ен1.

Митническата администрация на Сърбия заяви, че след обсъждане и координиране на позициите с бизнеса, е взето решение от през днешния ден още веднъж да бъде позволено на тежкотоварните коли, пренасящи пресни и охладени плодове, зеленчуци, месо, гъби и цветя, да прекосяването на границата с приоритет. 

На 25 април митническата администрация реши краткотрайно да прекрати прекосяването на границата с преимущество заради изказванията на някои превозвачи, че се злоупотребява с предпочитаното прекосяване на границата и че отвън сезона на пресните плодове и зеленчуци в хладилни камиони се транспортират други артикули, с цел да се употребява прекосяването с преимущество и да се заобикалят опашките.

Експерти по-рано предизвестиха, че решението за анулация на тази мярка може да докара до понижаване на износа от Сърбия, което, с изключение на загуби за производителите и стопанската система, би означавало и загуби за бюджета, добавя Българска телеграфна агенция.

Мярка ще е в действие до окончателното съглашение с превозвачите по какъв начин да се контролира този въпрос.

Митническата администрация, дружно с представителите на други държавни гранични органи, приканиха асоциациите на превозвачите да показват до края на седмицата своите оферти по въпроса за предпочитаното прекосяване на границата за камионите, пренасящи бързоразвалящи се артикули, с цел да може въпросът да се прегледа взаимно и да се реши във допустимо най-кратък период.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР