Руските чиновници, заемащи най-значимите постове в държавната власт на Русия,

...
Руските чиновници, заемащи най-значимите постове в държавната власт на Русия,
Коментари Харесай

Руският елит заминава за Китай

Руските служители, заемащи най-значимите постове в държавната власт на Русия, ще съпровождат Владимир Путин при идното му посещаване в Китай.  Това стана ясно от изказване на помощника на съветския президент Юрий Ушаков по време на брифинг за медиите. 

Визитата ще се състои на 16–17 май, оповестява Каспаров.ru. Ушаков подсети, че преди година – през март 2023 година, китайският водач Си Дзинпин посети Русия. Това беше първото му пътешестване зад граница, откакто бе определен за трети мандат.

Контролираната от Кремъл организация " Новости " заяви листата със състава съветската делегация. В него са включени

външният министър Сергей Лавров, министърът на финансите Антон Силуанов, заместник-шефът на президентската администрация Максим Орешкин, шефът на железниците Олег Белозеров. За Китай отпътуват също директорката на централната банка Елвира Набиулина, шефът на " Росатом " Алексей Лихачев, шефът на " Роскосмос " Юрий Борисов, шефът на Федералната работа по военно-техническо съдействие на Русия Дмитрий Шугаев, министърът на икономическото развиване Максим Решетников.

Руският автократ ще бъде придружаван също от министъра на защитата на Русия Андрей Белоусов и секретаря на Съвета за сигурност Сергей Шойгу, които ще вземат участие в неофициална среща на Путин и президента на Китай Си Дзинпин.

В състава на делегацията влизат и представители на съветския бизнес: президентът и ръководител на управата на Сбербанк Герман Греф, упълномощеният по отбрана на правата на бизнесмените Борис Титов, шефът на Руско-китайския настоятелен съвет и собственик на Volga Group Генадий Тимченко, и предприемачът Олег Дерипаска.

В разширения състав на групата влизат петима вицепремиери: Денис Мантуров, Дмитрий Чернишенко, Александър Новак, Татяна Голикова и Юрий Трутнев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР