Храната е жизнено необходима за поддържане живота на всеки организъм,

...
Храната е жизнено необходима за поддържане живота на всеки организъм,
Коментари Харесай

Първи стъпки към по-здравословно готвене

Храната е витално нужна за поддържане живота на всеки организъм, само че не трябва да се не помни, че тя може да е и отрова. Правилният асортимент на хранителни артикули, здравословното им подготвяне и ловко комбиниране са гаранция за положително здраве.

Увеличава се броят на хората, които са поддръжници на потребното хранене. Все още обаче огромна част от тях остават с убеждението, че това не е елементарно постижимо и излиза много скъпо.

Истината е, че единствено с няколко елементарни трика храната може да бъде вкусна и здравословна, и то без да се постанова да се трансформира самостоятелната техника на подготвяне.

Здравословното готвене не е мъчно, акцентират експертите в региона. Те предлагат първоначално да се стартира с леки промени в метода на подготвяне на храната, с последователно включване на по-разнообразни и потребни артикули и подправки.

Започнете с потреблението на по-малки количества лой. Предпочитайте да готвите с чиста вода или бульон вместо с маслото. А в случай че желаете вашите пържоли да придобият кафеникавия тен, то запържете ги първо с малко спрей за готвене, след което можете да добавите малко вода или още веднъж бульон, които ще ги запазят сочни и вкусни.

 Здравословно хранене

Много експерти не стопират да предлагат да се заобикаля потреблението на доста алено месо. Опитайте да го замените с пуешко. То е по-малко калорично, по-здравословно, както и извънредно вкусно.

Редица проучвания и мнения споделят риска от потреблението на полуфабрикати. Те, като се изключи че се подготвят с повече мазнини, захари, натрий и редица консерванти, са извънредно нездравословни и рискови за здравето.

Използвайте във вашите предписания повече зеленчуци, а за десерт предпочитайте плодове. Наблягайте на сезонните такива, които няма да натоварят бюджета ви.

Не се опасявайте да експериментирате, а се наслаждавайте на готвенето и новите предписания, които ви дават опция за здравословно меню всеки ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР