Хората от незапомнени времена търсят отговора на въпроса как да

...
Хората от незапомнени времена търсят отговора на въпроса как да
Коментари Харесай

Учени посочиха храните, които ще удължат живота ви поне с 5 години

Хората от незапомнени времена търсят отговора на въпроса по какъв начин да живеят по–дълго. Всяка година става все по-очевидно, че продължителността на живота се въздейства най-вече от доста фактори, някои от които могат да бъдат поправени от самия човек. Такъв е случая с храната.
Изследване, оповестено в American Journal of Clinical Nutrition, акцентира значимата роля на омега-3 мастните киселини в подобряването на качеството на живота. Нещо друго, учените са разкрили, че питателните артикули, притежаващи посочените мастни киселини, спомагат за увеличение на продължителността на живота посредством удобно влияние върху здравето на сърцето и понижаване на възпалението. Изследователите пресмятат, че хората с повече омега-3 в кръвта могат да живеят пет години по-дълго. До този извод са стигнали, откакто са проучили дълготрайните здравни индикатори на 2240 души над 65 години, оповестяват специалисти.
"Всъщност в това изследване открихме, че равнищата на омега-3 могат да са също толкоз забележителен фактор за дълголетието, колкото и пушенето ", споделя Алекс Сала-Вила, един от създателите на проучването, извършено дружно с Института за проучване на мастните киселини в Съединени американски щати с Медицински проучвателен институт Болница дел Мар. Експертите споделят, че не е нужно да чакате пенсиониране, с цел да купувате омега-3 артикули, би трябвало да започнете допустимо най-рано. Източниците на мастни киселини включват сьомга, ленено семе, камбала, риба звук, скумрия, семена от чиа и първокласен черен шоколад. Това, което ядем, може да навреди или, в противен случай, да е от изгода за здравето ни. В хода на изследванията учените са открили какви други елементарни артикули могат да оказват помощ на организма, тъй че каква е тяхната „ загадка на дълголетието “. Такива са брюкселското зеле, карфиола и броколи. Тези артикули са с по-специфичен усет и има много хора, които не ги обичат. Те не могат да осъзнаят какъв брой губят, пренебрегвайки тези зеленчуци. Други скъпи хранителни артикули, които подсигуряват дългоденствие са горските плодове. Особено скъпи са боровинките, които имат способността да смъкват кръвното и неприятния холестерол.
Един малко другоземен плод също има необикновено потребно влияние върху здравето на индивида е нарът. Той съдържа фитохимикали, които демонстрират противораково влияние, потребни за здравето на мозъка, а това е от значително значение за продължителността на живота. Колкото и да са ви неприятни изброените хранителни артикули, надали е толкоз мъчно да си наложите да хапвате най-малко един път седмично от тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР