Хора от цял свят се замеряха с домати, когато известната

...
Хора от цял свят се замеряха с домати, когато известната
Коментари Харесай

Томатина: Испанска улична битка с домати се завърна след 2-годишно прекъсване

Хора от целия свят се замеряха с домати, когато известната испанска улична борба с домати " Томатина " беше проведена още веднъж след 2-годишно спиране поради коронавирусната пандемия, съобщи Асошиейтед прес.

Работници с камиони разтовариха 130 тона презрели домати по основната улица на град Буньол, които участниците да хвърлят, оставяйки региона потопен в алена каша, написа Българска телеграфна агенция.

Във фестивала се очакваше да вземат участие до 20 000 души, платили за привилегията по 12 евро за билет. Улиците на града бяха измити с маркучи, а празнуващите изкъпани в границите на няколко минути след края на едночасовата борба по обяд.

Събитието, което по традиция се провежда в последната сряда на август, е въодушевено от борбата за храна сред локални деца през 1945 година в градчето, ситуирано в регион за произвеждане на домати.

Медийното внимание през 80-те години на предишния век трансформира събитието в демонстрация от народен и интернационален мащаб, която притегля участници от всички краища на света.

Местните управляващи споделиха, че тази година са очаквали по-малко задгранични гости, основно поради продължаващите опасения от КОВИД-19 в азиатските страни.

Участниците в " Томатина " поставят очила за плуване, с цел да предпазят очите си, до момента в който облеклата им, нормално тениски и къси панталони, остават покрити с доматена каша.

Освен че беше първата борба от началото на пандемията през 2020 година в страната, тазгодишното тържество означи своята 75-годишнина и 20-годишнината, откогато Испания афишира фестивала за интернационална туристическа атракция.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР