Хонконг приключи четиригодишната си хегемония като най-скъпия град за чужденци,

...
Хонконг приключи четиригодишната си хегемония като най-скъпия град за чужденци,
Коментари Харесай

Ню Йорк е най-скъпият град за емигранти в света

Хонконг завърши четиригодишната си надмощие като най-скъпия град за чужденци, откакто беше детрониран от Ню Йорк.

Това демонстрират резултатите от последното изследване на ECA International " Cost of Living ", което класира 207 града в 120 страни, заяви CNBC.

Класацията е направена въз основа на критерии, отразяващи цените на ежедневни артикули и услуги, употребявани от емигрантите, в това число храна, комунални сметки, публичен превоз и артикули за бита.

Изследването има за цел да помогне на организациите да изчислят надбавките за прехрана на наетите лица, изясняват от компанията за данни.

В Съединени американски щати класацията на всички градове се покачва поради и мощния американски $ и " забележителното нарастване " на разноските за наем, се споделя в отчета.

Според изследването, Ню Йорк се издигна с едно място нагоре и по този начин става първи, а Сан Франциско се изкачва с четири места - от 11-то на 7-мо.

От друга страна, трендовете измежду европейските столици са " разнопосочни ", се споделя още в отчета.

Докато Женева и Лондон резервират позициите си, норвежките и шведските градове се срутват приблизително с 10 места заради " отслабените валути ".

Най-скъпите места за емигранти в международен мащаб:

Ню Йорк

Хонконг

Женева

Лондон

Сингапур

Цюрих

Сан Франциско

Тел Авив

Сеул

Токио

Изместеният от Ню Йорк Хонконг обаче резервира позицията си на най-скъп град в Азия.

" Разходите за артикули и услуги в Хонконг се покачиха до дълголетен връх, което демонстрира, че градът не е бил пощаден от инфлационната вълна, която наблюдавахме в целия свят през миналата година ", изяснява Лий Куан, районен шеф за Азия в ECA International.

Вторият най-скъп град в Азия е Сингапур, който се изкачва с осем места по отношение на миналогодишната ранглиста. Той е петият най-скъп град в света, като за първи път влиза в челната петица.

Неотдавнашен отчет на Азиатско-тихоокеанския център за жилищно настаняване на Института за градска земя (ULI) откри, че частните жилища чартърен в Сингапур са с най-високия месечен наем в Азиатско-тихоокеанския район - 2600 $, което " надалеч надвишава " другите градове.

По-ранното намаляване на рестриктивните мерки против Covid-19 в Сингапур докара до нарастване в търсенето на жилища чартърен, което не отговаряше на предлагането.

В отчета се показва, че съвсем всички изследвани азиатски градове падат в класацията, като се базират на " по-ниски равнища на инфлация спрямо други райони ". " Това демонстрира, че през миналата година животът в азиатските градове е бил относително по-евтин от този в останалата част на света ", се споделя в отчета.

Най-скъпите места за емигранти в Азия

Хонконг

Сингапур

Сеул

Токио

Шанхай

Гуанджоу

Шънджън

Пекин

Тайпе

Йокохама

Китайски градове като Шанхай и Гуанджоу изпадат от международния топ 10 и заемат 13-о и 14-о място измежду най-скъпите градове в света.

" Спадът на Токио в нашата ранглиста го прави релативно по-евтино място спрямо последните години ", се споделя още в изследването.

" Въпреки това за фирмите, които реалокират чиновници от Япония, това значи, че може да се наложи да платят повече, с цел да подсигуряват, че покупателната дарба на чиновниците им е предпазена, до момента в който са в чужбина. "

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР