Холивудските актьори може да се присъединят към стачкуващите сценаристи, съобщи

...
Холивудските актьори може да се присъединят към стачкуващите сценаристи, съобщи
Коментари Харесай

Холивудските актьори може да се присъединят към стачкуващите сценаристи

Холивудските артисти може да се причислят към стачкуващите сценаристи, заяви АП. Това би била първата стачка на два синдиката в промишлеността за повече от шест десетилетия.
Подобни дейности биха имали тежки последствия за телевизионните и кино продукциите, написа и Българска телеграфна агенция.

Договорът сред гилдията на екранните артисти и студиата, стрийминг услугите и продуцентските компании трябваше да изтече в петък вечер. Часове по-рано двете страни споделиха, че са постигнали единодушие да удължат сегашния контракт и договарянията до 12 юли. Профсъюзните артисти гласоподаваха с голямо болшинство, упълномощавайки водачите на синдиката да разгласят стачка, в случай че не бъде реализирано съглашение. Някои артисти показаха опасения, че водачите на синдиката не са задоволително настойчиви. Над 100 артисти, измежду които има звезди от ранга на Мерил Стрийп, Дженифър Лорънс и Боб Оденкърк, са добавили имената си в листата на тези, които са подготвени да стачкуват.

Гилдията на актьорите, отпред на която е актрисата от известния сериал " Бавачката " Фран Дрешър, съставлява повече от 160 000 артисти, каскадьори, публицисти, диктори, водещи. Ако се стигне до стачка обаче, стачкуващи ще бъдат единствено актьорите, работещи в малкия екран и киното.

Междувременно холивудските студиа и гилдията на актьорите оповестиха, че договарянията продължават
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР