Четвърти триумф за канарчетата в турнира, спряха орлите за дубъл

...
Четвърти триумф за канарчетата в турнира, спряха орлите за дубъл
Коментари Харесай

Ботев прегърна Купата след 100-минутно зрелище

Четвърти успех за " канарчетата " в шампионата, стопираха " орлите " за дубъл
Ботев (Пловдив) е новият притежател на Купата на България! За четвърти път в историята си " канарчетата " прегърнаха Купата, както се пее в една от обичаните песни на техните почитатели. Това се случи след 100-минутен край, извоюван с 3:2 против Лудогорец.

За повторно пловдивчани побеждават тъкмо този противник в дуела за трофея и го стопират по пътя към дубъл. А триумфът през днешния ден сигурно ще бъде даже още по-сладък, откакто " орлите " пропуснаха дузпа късно в продължението на дуела и по този начин дефинитивно се простиха с вярата си, а оценката поема към Пловдив.

Това бе трети край сред двата тима - през 2014-а Лудогорец завоюва, а през 2017-а пловдивчани взеха реванш за оня изгубен край.

Шеметно начало даде вяра за огромен мач, какъвто и в действителност се получи. Преди да са минали и 10 минути футбол в столицата двата тима си размениха по един гол. А първият, който нанесе своя удар, бе Ботев (Пловдив). Гостите в днешния мач, които обаче се усещаха като домакини, зарадваха почитателите си още в 4-ата минута, когато с центриране като по конец Ивелин Попов постави топката на главата на Антоан Конте, който пък изпревари Антон Недялков и вкара за 1:0.
 Снимка: Bulphoto
Радостта на " жълто-черното " голям брой по трибуните обаче не продължи прекомерно дълго. Влезлият като любимец в мача Лудогорец бе в ролята на изоставащ единствено няколко минути. Квадво Дуа осъществя в 8-ата минута - 1:1, откакто Кайо Видал опита да спре с гърди пас от дълбочина, само че действително прати топката на крайници на Дуа и той изравни.

Разградчани натискаха съперника си още към личното му наказателно поле, а в идващите минути футбол голмайсторът Дуа пропусна две положителни благоприятни условия. Ботев пък трябваше търпеливо да изчаква своите шансове, бивайки пресиран много съществено.

" Канарчетата " се втурваха напред при всяка една опция, в която преодоляваха натиска на разградския отбор, а в 30-ата минута Хидайет Ханкич избави рисков изстрел на Кайо Видал от Лудогорец, който опита отдалечен изстрел, само че се стигна единствено до корнер след добра вратарска интервенция. После Якуб Пьотровски стреля едва с глава от добра позиция след ъгловия удар, а Ботев получи подтик и за първи път в мача стартира да се задържа за по-дълги интервали от време в половината на съперника.

Антон Недялков бе покрай гол в 40-ата минута, когато се ориентира най-бързо при безредие във вратарското поле на пловдивския отбор и от границата му стреля мощно след завъртане, само че топката се отби в крайници на Мартин Секулич. Който пък моменти по-късно подвигна почитателите на своя тим на крайници.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Деветката на Ботев бе изведен с съвършен пас от Джеймс Ето`о и откакто се озова зад отбраната и самичък против Дамян Христов, нямаше проблеми да го преодолее и да вкара за 2:1 в последната минута от първото полувреме, плъзвайки топката около младия вратар. Двамата имаха конфликт на скорост, а Христов напусна на почивката и бе заменен от Пламен Пепеляшев - вратар от дублиращия тим на " орлите ".

А той бързо трябваше да се приспособява, защото Секулич тества вниманието му след единствено 30 секунди игра през втората част, само че не съумя да грабне втори гол за себе си. " Канарчетата " играеха на драго сърце и това се виждаше, а отлична композиция сред хърватския нападател и Ивелин Попов приключи с изстрел покрай гредата на №10 по-късно повече от 50 минути игра.
 Снимка: Bulphoto
Подемът в представянето на Ботев бе явен и доближи до кулминационната точка си в 58-ата минута, когато Уме Емануел нанесе трети удар по фантазията на противника за оценката. Мохамед Брахими лиши топката в средата на терена, пробяга много съществено разстояние по лявото крило, а след това откри нахлуващия в наказателнто поле Емануел - 3:1 след съвсем час футбол.

Надеждата за Лудогорец въпреки всичко се съживи след втори гол на сметката на първенците. Той бе дело на Руан Крус, появил се десетина минути по-рано в игра. Бразилецът понижи изоставането на своите до 3:2 след търпеливо изиграно последователно нахлуване, при което Недялков центрира към него, а Секо съвсем от шпагат вкара с удар по земя.
 Снимка: Bulphoto
Георги Дерменджиев пусна в игра и Тодор Неделев, който дойде в Разград точно от Ботев, където дълги години бе любим на бултрасите. Но той не съумя да помогне на сегашния си тим да стигне до още един гол.

На финалната права на седемте добавени минути Драгомир Драганов отсъди дузпа в интерес на Лудогорец, откакто бе извикан да гледа на ВАР задържане от страна на един от голмайсторите - Конте.

В последна сметка съдията отсъди удар от 11 метра, само че осъществяването на Крус бе надалеч от чудесно и той стреля високо над гредата, а по-късно прозвуча и последния сигнал. За наслада на хилядите почитатели на Ботев по трибуните.

След днешния триумф и Купа №4, единствено три тима имат повече титли от Ботев - Славия (8), ЦСКА (21) и " Левски " (26), до момента в който Лудогорец остава с 3.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР