Хиляди, включително петкратния световен шампион Люис Хамилтън, се очаква да

...
Хиляди, включително петкратния световен шампион Люис Хамилтън, се очаква да
Коментари Харесай

Хиляди се очаква да отдадат последна почит към Ники Лауда

Хиляди, в това число петкратния международен първенец Люис Хамилтън, се чака да се стекат към виенската катедрала „ Св. Стефан ”, с цел да отдадат своята респект към Ники Лауда, който умря на 20 май. Тялото на трикратния международен първенец ще бъде облечено в спортен костюм и ще бъде сложено в затворен ковчег. Върху ковчега ще стои спортната му шапка, с която той беше прочут.

Това ще се случи сред 8:00 и 12:00 ч. локално време, а по-късно ще бъде последвано от обществена литургия и заравяне, което е единствено за най-близките. За първи път в катедралата ще се отдаде сходна чест на спортна персона, като в предходни случаи такова отношение са получавали архиепископа на Виена, кардинал Франц Кьонинг и принцът на Австро-Унгария Ото декор Хабсбург.

Освен Хамилтън, от страна на Формула 1 ще участват някогашният началник Бърни Екълстоун, както и този на Мерцедес Тото Волф. Настоящият водач във Ф1 и първенец Хамилтън посвети последната си победа в Монако тази неделя точно на Лауда, от който той твърди, че е научил доста. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР