Хиляди се събраха в центъра на Барселона на шествие ,

...
Хиляди се събраха в центъра на Барселона на шествие ,
Коментари Харесай

Шествие в Барселона срещу отцепването на Каталуния от Испания

Хиляди се събраха в центъра на Барселона на шествие, оповестено като митинг против отцепването на Каталуния от Испания. Демонстрантите викат " Да се върнем към здравия разсъдък " и " Пучдемон - в пандиза ", предават организациите
Преди началото на шествието стотици се събраха пред локалната централа на Гражданската армия - военната полиция на Испания, с цел да изкажат поддръжката си към тази конструкция, която бе упрекната в принуждение против сепаратистите. 
Нобеловият лауреат за литература Марио Варгас Льоса и някогашният ръководител на Екологичен потенциал Жозеп Борел са измежду ораторите на демонстрацията. Според социологическо изследване, оповестено от консервативния вестник " Расон ", товече от 79 % от испанците и 59 % от каталунците са срещу оповестяването на самостоятелност. 
Каталуния и Испания са обединени от пет века. Нищо и никой не може да ги раздели, съобщи пред микрофона на публичната телевизия Те Уве Марио Варгас Льоса.
Многолюдното шествие, сподели той пред публицисти, е знак, че голям брой каталунци са против независимостта, против преврата, поддържат конституцията, закона и правовата страна. Осемдесет и една годишният публицист и публицист е най-видната фигура на шествието и в края му ще изчете манифест от трибуната.
Едностранно оповестяване (на независимост) ще разбие страната на пух и прахуляк, съобщи пред вестник А Бе Се Мариано Гома , ръководител на организацията, свикала днешната демонстрация - " Каталунско гражданско общество ", съобщи Франс прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР