Хиляди се евакуират от Северна Калифорния заради неконтролируемите горски пожари

...
Хиляди се евакуират от Северна Калифорния заради неконтролируемите горски пожари
Коментари Харесай

Евакуация заради пожарите в Калифорния, няма пострадали българи

Хиляди се изтеглят от Северна Калифорния поради неконтролируемите горски пожари в региона. Властите оповестяват и за видяни няколко образували се огнени торданадо, оповестява ABC News.
От българското външно министерство оповестяват, че в Генералното ни консулство в Лос Анджелис не са постъпвали сигнали за потърпевши български жители. От там предлагат на сънародниците ни, намиращи се в регионите, наранени от пожарите, да извършват всички инструкции за наложителна или целесъобразна евакуация на профилираните служби, както и да се осведомят по отношение на настоящата обстановка посредством пожарните служби по места и средствата за всеобщо осведомление.
За момента горските пожари в Северна Калифорния не могат да бъдат овладени и се популяризират, насочвайки се към обитаеми места.

В някои западни региони на Съединени американски щати температурите са рекордно високи. В резултат от високите температури и сухите светкавични мълнии на територията на щата горят 367 пожара, като 23 от тях са по-мащабни.
 Нов огромен горски пожар избухна в Калифорния Нов огромен горски пожар избухна в Калифорния
Стотици пожарникари се борят с подклаждан от мощния вятър горски пожар, който се разрасна и излезе отвън контрола покрай Санта Барбар...
" За последните 72 часа в Калифорния са паднали 10 849 мълнии, а високите температури сложиха международен връх ", написа губернаторът на щата Гавин Нюсъм в Twitter.
Той  прикани популацията на Калифорния, което е към 40 милиона души, да пести сила, защото горещините слагат под сериозен напън електроенергийната система на щата.

The LNU Lightning Complex Fire in Vacaville, CA has grown to nearly 50,000 acres, with 0% containment. Chronicle photographer captures the fire along Pleasants Valley and Cantelow Roads.
— San Francisco Chronicle (@sfchronicle)
Малко по-рано бе обявено, че хеликоптер, взел участие в гасенето на пожарите се е разрушил. На борда му е бил единствено.
Във вторник Нюсъм разгласи бедствено състояние в щата и потърси помощ за справяне с пожарите.
 Големите пожари в Калифорния не престават, има още евакуирани хора Големите пожари в Калифорния не престават, има още евакуирани хора
Големите горски пожари в Калифорния не престават да носят заплаха. Няколкото огромни дейни огнища доведоха до още всеобщи евакуации и с...
От тогава пожарите навлязоха към Сан Франциско, който към този момент е мощно димящ поради ниско стелещият се дим. Едно от най-големите огнища бушува край винопроизводителните региони Напа и долината Сонома, на към 80 км северно от Сан Франциско.

Wildfires in California
— Nature is Lit
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР