Хиперзвуковите оръжия на нацията бяха подсилени от договор на американската

...
Хиперзвуковите оръжия на нацията бяха подсилени от договор на американската
Коментари Харесай

Newsweek: САЩ разработват хиперзвуково оръжие с голям обсег Dark Eagle

Хиперзвуковите оръжия на нацията бяха подсилени от контракт на американската войска на стойност 756 милиона $ за спомагателни благоприятни условия за ракета, проектирана да пътува най-малко пет пъти по-бързо от скоростта на звука, заяви.

In a bid to counter `s growing missile arsenal. is deploying its Long-Range Hypersonic Weapon “Dark Eagle in. The move to place Dark Eagle Hypersonic missiles in Guam comes in backdrop of China`s growing maritime aggression in the 1/4
— Andre Dupont (@AndreDupon25)

Началниците на армията работят с Lockheed Martin, международен производител на аерокосмическа и отбранителна техника, по създаването на хиперзвуковото оръжие с огромен обхват (LRHW), известно още като Dark Eagle, от 2019 година насам.

Оръжейната система Mach 5 е част от напъните на армията да усъвършенства своята дарба за точност на дълги дистанции, която е от решаващо значение за побеждаване на системите за противоракетна защита и за поразяване на скъпи цели на обилни дистанции.

В петък армията разгласи контракта на стойност над 700 милиона $, в който производителят на аерокосмическа и отбранителна техника ще даде в допълнение съоръжение за хиперзвуковите ракети LRHW, поддръжка на системи и софтуерно инженерство и логистични решения на армията.

„ Lockheed Martin се гордее да продължи нашето мощно партньорство с държавното управление на Съединени американски щати за хиперзвукови ударни качества “, сподели Стив Лейн, вицепрезидент на Hypersonic Strike Weapon Systems в Lockheed Martin в известие за медиите.
„ С този контракт ние ще подкрепим американската войска да поддържа хиперзвуковата оръжейна система с огромен обхват, която сега е в ръцете на американските бойци, ще произведем спомагателни LRNW ракети за бъдещо потребление и ще подпомогнем полетните проби. “

Освен това LRHW ще вкара нов клас „ свръхбързи и маневрени хиперзвукови ракети с огромен обхват с опция за изстрелване от наземни мобилни платформи “.

„ Оръжейната система LRHW е проектирана да изстрелва елементарния хиперзвуков All Up Round (AUR) – обезпечен от програмата за стандартен бърз удар (CPS), ръководена от военноморските сили на Съединени американски щати – и включва армейски резервоар, център за интервенции на ракетите и пускови установки за транспортер, “ споделя Lockheed Martin в прессъобщението.

Lockheed Martin, който е основният реализатор на хиперзвуковото оръжие, работещ с американската войска, първо достави съоръжение за ракетите LRHW на американски бойци през 2021 година

Според Изследователската работа на Конгреса това хиперзвуково оръжие е проектирано да се движи със скорости, надвишаващи Mach 5, което го прави главно допълнение към арсенала на американската войска, защото съдействието сред американската войска и Lockheed Martin продължава да се концентрира върху бързото развиване и внедряване от тези разширени благоприятни условия.

Хиперзвуковите ракети се движат със скорост пет пъти по-висока от скоростта на звука или по-бързо, употребявайки усъвършенствани системи за задвижване, с цел да поддържат скорост, до момента в който се плъзгат през горните пластове на атмосферата.

В допълнение към тяхната скорост, тези ракети са инсталирани с високо маневрени хиперзвукови плъзгащи се транспортни средства, които могат елементарно да избегнат обичайните системи за противоракетна защита.

Този нов контракт идва, откакто анализатор от американското разузнаване сподели през март, че Китай разполага с " водещия хиперзвуков боеприпас в света ", с проекти за прогрес с цялостна скорост, с цел да разшири обсега на тези сложни за ориентиране оръжия.

„ Китайските ракетни стратегии са сравними с производителите от най-високо равнище в интернационален мащаб и Китай в този момент разполага с водещ хиперзвуков боеприпас в света “, сподели Джефри Маккормик, старши анализатор в Националния център за въздушно и галактическо разузнаване, в изказване, квалифицирано за Комитета по въоръжените сили на Камарата на представителите.

Развитието на Китай на хиперзвукова технология " waverider " и термични материали за повишение на толерантността на оръжията към рисковата топлота, която съпътства хиперзвуковата скорост, съставлява напредъка на страната в офанзивните качества.

През последното десетилетие Китай прави крачки към междуконтинентални хиперзвукови ракети, както беше демонстрирано през 2021 година, когато страната тества две, които прелетяха най-малко частично към света.

„ Напредъкът на Китай е резултат от напъните му през последните две десетилетия да усъвършенства фрапантно качествата си и технологиите за хиперзвукови ракети с стандартно и нуклеарно оръжие. Това беше направено посредством интензивни и целенасочени вложения, разработка, тестване и в този момент доставки до Народната Освободителната войска “, сподели Маккормик през март.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР