Според нов доклад на Ройтерс, публикуван в петък, военните на

...
Според нов доклад на Ройтерс, публикуван в петък, военните на
Коментари Харесай

Пентагонът е разпространявал дезинформация срещу COVID ваксините на Китай

Според нов отчет на Ройтерс, оповестен в петък, военните на Съединените щати са почнали акция за дезинформация против имунизациите в разгара на пандемията от COVID-19, с цел да противодействат на китайските изказвания, по отношение на вируса. 

Най-малко 300 подправени акаунта в обществените медии са били основани в платформата Twitter. Те са били предопределени да популяризират теории, че китайската ваксина Sinovac не е сполучлива в противодействието на резултатите от ковид. Съобщава се, че напъните са положени в сходство с възходящото наличие на Китай във Филипините, нация, на която Пекин обезпечи имунизация против вируса.

Ройтерс оповестява, че не е разкрила доказателства Пентагона да е разпространявал пропагандата си измежду американците, което е неразрешено.

Посяването под подозрение на сигурността и ефикасността на имунизациите, както и качеството на маските за лице и тестовите комплекти, беше реализирано посредством сметки в обществените медии, разпространяващи изявления с избран език и хаштагове, които подхождаха на описанията, споделени някогашен американски военнен чиновник, осведомен с интервенцията във Филипините.

„ Почти всички са основани през лятото на 2020 година и са съсредоточени върху слогана #Chinaangvirus ", оповестява Ройтерс. След питане на медията, Twitter e премахнал сметките, заявявайки, че са част от координирана бот акция, основана на модели на интензивност и вътрешни данни.

Една обява, съпроводена със фотография на спринцовка до китайско знаме и диаграма, показваща нарасналият брой инфекции, гласи следното: „ Коронавирус пристигна от Китай и ВАКСИНАТА също пристигна от Китай, не вярвайте на Китай! “

Друга обява гласи: „ От Китай – маските за лице, ваксина: ФАЛШИВИ. Но коронавирусът е същински. “

Съобщава се, че акцията за дезинформация е почнала по време на президентството на Доналд Тръмп и е траяла след встъпването в служба на президента Джо Байдън, чиято последна администрация се е пробвала да я спре.

„ През пролетта на 2021 година Белият дом на Байдън издаде декрет, забраняващ напъните против имунизациите, който включва имунизациите, създадени от даже от съперници, а Пентагонът инициира вътрешен обзор “, откри Ройтерс.

Усилията са били обезсърчени и от минимум шестима висши чиновници на Държавния департамент, някои от които съгласно известията спореха за апелите на Zoom, с цел да изразят съпротива против акция, учредена на боязън или възмущение и извършена посредством психическа интервенция (psyops).

„ Ние се навеждаме по-ниско от китайците и не би трябвало да вършим това “, сподели някогашен почитан чиновник на Държавния департамент за района, който се бори против военната интервенция.

Високопоставен чиновник на Министерството на защитата сподели на Ройтерс, че американската войска е взела участие в загадка агитация за омаловажаване на китайската ваксина. А говорителка на Пентагона удостовери, че американската войска „ употребява разнообразни платформи, в това число обществени медии, с цел да се опълчи на тези злонамерени офанзиви на въздействие, ориентирани към Съединени американски щати, съдружниците и сътрудниците “. Тя също по този начин означи, че Китай е почнал „ акция за дезинформация, с цел да упрекна лъжливо Съединените щати за разпространяването на COVID-19 “.

Китайското министерство на външните работи сподели пред Ройтерс, че „ от дълго време твърди, че държавното управление на Съединени американски щати манипулира обществените медии и популяризира дезинформация “.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР