Хиляди хора се включиха през уикенда в Мадрид в демонстрация

...
Хиляди хора се включиха през уикенда в Мадрид в демонстрация
Коментари Харесай

Протести срещу насилието над жени събраха хиляди в Мадрид, Рим и Париж

Хиляди хора се включиха през уикенда в Мадрид в проява срещу насилието над дами, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Не ни е боязън! " скандираха стачкуващите по време на шествие в испанската столица по случай Международния ден за унищожаване на насилието над дамите.

Най-малко 45 дами са били убити от началото на годината в Испания от колегата или някогашния си сътрудник, сочат данните на държавното управление. Демонстрантите носеха плакати, на които пишеше: " Колко още би трябвало да умрат? "

Хиляди испанки се проведоха предходната седмица по улиците и в обществените мрежи в поддръжка на жертва на групово обезчестяване в град Памплона - случай, потресъл страната. От средата на месеца се води дело против петима мъже на възраст от 27 до 29 години, упрекнати в групово обезчестяване на 18-годишно момиче по време на празненство през юни 2016 година Петимата били задържани още на идващия ден и вкарани в ареста. Прокуратурата изиска присъда от 22 години затвор за мъжете, които отхвърлят да са създали нещо срещу волята на младата жена.

Демонстрации в Париж и Рим

В Париж и Рим също дами излязоха на улиците в символ на митинг против насилието, съобщи " Асошиейтед прес ".

Според данни на телевизионния канал Бе Еф Ем близо 1000 представителки на феминистки организации и елементарни парижанки минаха по улиците на френската столица.

Те бяха облечени в черно и носеха табели с имената на французойките, убити през 2017 година. На един от техните плакати можеше да се прочете: " Винаги и на всички места срещу насилието ".

В Рим също имаше поход на дами, които целяха да насърчат другите да се борят против насилието, упражнявано върху тях от мъже.

По-рано френският президент Еманюел Макрон показа самодейност против насилието и издевателството над дами, ориентирана против изтриване на възприятието за позор у жертвите, поради което мнозина не оповестяват за похищенията, както и към очистване на културата на сексизъм във Франция.

Макрон разгласи проект, който предизвиква дамите да подхващат дейности, предлага се по-строго законодателство против причинители на похищения и са планувани ограничения за образоване на популацията по тази тематика - като се стартира още от детската градина.

Макрон съобщи, че предходната година във Франция 123 дами са умряли вследствие на принуждение от сътрудници или някогашни сътрудници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР