Изискванията на европейския вътрешен пазар предполагат газоразпределителните центрове в ЕС

...
Изискванията на европейския вътрешен пазар предполагат газоразпределителните центрове в ЕС
Коментари Харесай

Брюксел: Руският газ може да е един, но не единствен източник за хъба "Балкан"

Изискванията на европейския вътрешен пазар допускат газоразпределителните центрове в Европейски Съюз да се развиват в безпрепятствени пазарни условия и с повсеместен достъп до тръбопроводите. По тази причина съветският газ може да бъде един от източниците на зареждане, само че не и единственият. Това съобщи на конференция представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван с вероятния газоразпределителен център край Варна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Напълно поддържаме България в желанието й да развие този център и сме наясно, че газовите доставки в района са извънредно значими за страната. Европейска комисия и България имат общо виждане по този въпрос. Все още не е завършило изследването за източниците на газ, които да зареждат този разпределителен център, добави представителят.

Вчера при визитата си в Москва министър председателят Бойко Борисов разиска с президента на Русия Владимир Путин опцията природен газ, доставян вбъдеще по газопровода " Турски поток " да бъде отклоняван към България до газовия хъб " Балкан " - държавен план на разпределителен център край Варна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР