Никозия, София, Рига и Братислава се обявиха за кандидати на

...
Никозия, София, Рига и Братислава се обявиха за кандидати на
Коментари Харесай

Три града са конкуренти на София да приемат Еропейския орган на труда

Никозия, София, Рига и Братислава се оповестиха за претенденти на тяхна територия да бъде ситуирана централата на Европейския орган по въпросите на трудовия пазар, заяви Съветът на Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

Тази конструкция ще има за цел да поддържа съдействието сред националните организации в битката против някои злоупотреби, благоприятстващи обществения дъмпинг.

Името на определения града - хазаин ще бъде оповестено на 13 юни след гласоподаване на страните членки, което е планувано да бъде в Люксембург.

По данни на европейските институции близо 17 милиона европейци живеят или работят в друга страна членка на Европейски Съюз. За последните 10 години този брой е повишен двукратно.

Европейската комисия предложи през март 2018 година основаването на подобен орган. Това стана по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Целта на новата конструкция е да улесни подвижността на жителите в Европейски Съюз и да подсигурява, че тя следва разпоредбите и не позволява злоупотреби и измами. Франс прес разяснява, че Западните страни упрекват в това компании от източните страни - членки

Очаква се новата конструкция да проработи до края на 2019 година

Българското държавно управление утвърди концепцията София да кандидатства за семейството на съвещание предишния месец.
Преди време България опита да притегли централата на Европейската организация по медикаментите, която след решението за Брекзит трябваше да напусне Лондон, само че в тази процедура беше предпочетен Амстердам.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР