Хелиодор е красиво название за уникален камък. От гръцки означава

...
Хелиодор е красиво название за уникален камък. От гръцки означава
Коментари Харесай

Хелиодор - значение и свойства

Хелиодор е красиво наименование за неповторим камък. От гръцки значи Дар от слънцето и това наименование изцяло подхожда на камъка. Древните гърци вярвали, че хелиодорът е камък, който кара деня и нощта да се сменят.

По-късно камъкът бил позабравен, само че в този момент се преоткрива още веднъж като чудно естествено създание. Кратката характерност на хелиодора е - неотстъпчивост по Моос от 7.5 и шестоъгълна кристална конструкция.

По външни белези той е жълтата или златиста форма на камъка берил и се е свързвал постоянно със Слънцето. Като форма се среща най-често на фини, тънки кристали като тръбички и по тази причина не е изключително прелъстителен за пазара на скъпоценни камъни.

Може най-често да се открие в компанията на аквамарина в гранитните находища. Камъни с най-високо качество от типа са откривани в Русия, в Урал. Залежите в Бразилия също са забавни, камъните оттова са неясно жълти, а тези от Мадагаскар са по-наситени. Такива камъни има в Украйна, Намибия и Съединени американски щати.

Лечебни свойства на хелиодора

Хелиодорът е уместно средство на пречистване на организма от отрови. Стимулира вегетативната нервна система и изключително региона на слънчевия сплит. Противодейства на напрежението на тялото. Приемът на вода, обогатена с хелиодор, облекчава мускулни крампи.

Психологическите му благоприятни условия се простират до основаване на равновесие и храброст, предизвиква бистрата мисъл и е доста подобаващ за талисман за хора, чиято работа е обвързвана с психическо натоварване.

 Хелиодор, Берил Снимка: Bespoke Gems

Този високоенергиен кристал е в естетика с хипофизната жлеза и оказва помощ за духовно и физическо развиване.

Магически свойства на хелиодора

Този камък подкрепя психическото улеснение на своя притежател. Той пази от умишлени душевен операции. Пречи да бъде източвана силата на притежателя през слънчевия сплит, тъй като е камък, който доста добре работи с трета чакра.

Съветът е да се пази хелиорода на олтара в дома, в случай че има подобен, или в дрехата за медитация, с цел да се подкрепят физическите и душевен сили за основаване на духовни връзки.

Хелиодорът не е характерен рожден камък за избран месец, само че могат да го употребяват родените под знака на зодия Лъв. Който сънува хелиодор, може да се надява на триумф и самопризнание в живота.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР