Харви Уейнстейн е разполагал с цяла армия наети журналисти, висококвалифицирани

...
Харви Уейнстейн е разполагал с цяла армия наети журналисти, висококвалифицирани
Коментари Харесай

Уейнстейн е имал "армия от шпиони", за да предотвратява оплакванията на жертвите си


Харви Уейнстейн е разполагал с цяла войска наети публицисти, висококвалифицирани шпиони и военни, които са употребявали подправени самоличности, с цел да опазват реномето му и да пречат на жертвите му да приказват обществено за случилото се с тях

Списание "Ню Йоркър" разкрива, че измежду частните охранителни организации, чиито услуги е употребил Уейнстейн е и "Блек Кюб" - организация, ръководена главно от някогашни офицери от израелските разследващи организации, в това число и от "Мосад". Опозореният продуцент е бил клиент и на корпоративният разследващ колос "Крол".

Медията, която се базира на десетки документи и седем самостоятелни източници, издава даже, че двама чиновници на "Блек Кюб" са посетили актрисата Роуз Макгоуън, малко преди тя да упрекна обществено Уейнстейн в обезчестяване. Един от детективите даже е записал скрито последните си четири срещи с нея, преструвайки се от самото начало на бранител на правата на дамите.

Същото лице е употребило и още една идентичност, представяйки се пред публицистите за жертва на Уейнстейн, с цел да изтръгне информация кои са останалите дами, повдигнали обвинявания против продуцента.

Самият Уейнстейн е плащал и непосредствено на медийни представители, с цел да му предават всички елементи по отношение на дамите, осмелили се да приказват обществено за похищенията му през годините.

В течение на доста години Уейнстейн и неговият екип са употребявали тези и други подмолни способи, с цел да извличат информация за десетките негови жертви, да им сформират психически профили и да учат най-тъмните им секрети, с цел да може при положение на скандал да имат подготвени начини за изнудване, дискредитиране, заплашване и обществено оскърбление.

От "Ню Йоркър" са съумели да открият, че информацията постоянно е минавала и през юристите на Уейнстейн. Един от тях е и Дейвид Бойс - юристът, представляващ Ал Гор по време на правния му спор с Джордж Буш-младши по отношение на резултатите от изборите през 2000 година. Пред публицистите от медията Бойс признава, че е "било грешка" да се въвлича в тази скица и да се обвързва с детективите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР