Фолкпевицата Мария победи колежката си Теодора в YouTube и след

...
Фолкпевицата Мария победи колежката си Теодора в YouTube и след
Коментари Харесай

1:0 за Отварачката срещу Теодора: YouTube върна свалената песен

Фолкпевицата Мария победи колежката си Теодора в YouTube и след 14-дневно спиране новият й видеоклип „ Малка черна рокля “ още веднъж е наличен, видя „ Телеграф “. „ Ще пия едно пиво по този случай, че се поболях за тия две седмици “, разяснява певицата.
Право
Спорът сред двете изпълнителки е за авторските права на песента, която преди 13 година излезе в осъществяване на колежката й под името „ Моят номер “. „ Продуцентите на Теодора имат искания само върху българския текст. YouTube ме задължи да им дава цялата документи за песента – контракта с създателя, гръцкия композитор Фивос, позволение от достоверния създател на текста за неговата преправка. Аз съм се съветвала с най-хубавия юрист по авторско право, който ме е уверил, че един текст може да се преработи с позволение от достоверния създател. Екипът на YouTube в Америка е разгледал документите и е решил, че съм в правото си да ми върнат достъпа до клипа “, показа пред „ Телеграф “ Мария.

Истина
Въпреки че е пуснала към този момент една искова молба в Софийския областен съд, певицата счита да подаде още една – за пропуснати изгоди. „ Аз и още няколко артисти единствени в България вършим такива скъпи продукции. И не го вършим, с цел да се гледаме по малкия екран, а с цел да работим. Така че ще си потърся и тези права. А на Фен ТВ не разреших да ми излъчват към този момент клиповете по тяхната телевизия, тъй като очевидно хубавите ни връзки до този миг за тях не костват нищо. Ще се боря до дъно за истината в съда. Призовала съм брата на Теодора, който е писан като създател, да бъде разпитан с детектор и в случай че излъже, да бъде измамен по правосъдна отговорност, тъй като това си е чисто закононарушение. Освен това желая да ми се извинят обществено за накърненото ми достолепие като жена, певица, майка, като дама “, добави още звездата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР