Хартиеният паспорт от движението 100-те национални туристически обекта е дигитализиран

...
Хартиеният паспорт от движението 100-те национални туристически обекта е дигитализиран
Коментари Харесай

Книжката със 100-те туристически обекта вече е и в телефона

Хартиеният паспорт от придвижването " 100-те национални туристически обекта " е цифровизиран по взаимен план на БТС и Yettel. Безплатното приложение дава опция печатите да се слагат електронно и включва информация за обектите - за някои видео и аудио. Движението съществува от 57 години и в този момент включва 234 местоположения. Средногодишно книжката се купува от 20 хиляди души.
Печати от придвижването " 100-те национални туристически обекта " към този момент ще може да се събират и с телефон. Български туристически съюз (БТС) и Yettel оповестиха взаимния си план " Бъдеще за историята ни ", за дигитализацията на самодейността.

Самото придвижване съществува от 1966 година и е без аналог в международен мащаб, като с изключение на хора в България притегля и участници от целия свят. В момента обектите действително са 176 на 234 местоположения. А средногодишно книжката се купува от 20 хиляди души, по информация от БТС.

" Бъдеще за историята ни " придвижва книжката с печати в мобилно приложение. То е гратис и налично на български и британски език. Целта е по-широкото разпространение на туристическите обекти и измежду младежите, и измежду чужденците.
" Това е огромна крачка за нас и е безапелационен израз на упоритостта ни за рационализация на Българския туристически съюз ", споделя неговият ръководител Венцислав Венев. Реклама
Посетителят клика върху бутон в приложението и получава щемпел - при изискване, че приложението засече съответната геолокация. Предстои Yettel да популяризира табели по обектите, които осведомят хората за придвижването. На тях ще има QR код, който автоматизира приемането на цифров щемпел. Част от цифровите печати наподобяват напълно като " мокрия " щемпел. Ползващите приложението ще получават значки при избран брой събрани печати и ще могат да се включат в годишната лотария на БТС, както е при хартиената версия.

Успоредно с това хартиените паспорти остават и при предпочитание туристите могат да си купят от тях. " Не променяме придвижването и неговия механизъм, а го надграждаме с нови функционалности и го усъвършенстваме по отношение на упованията на хората и времето, в което живеем. Това е огромна крачка за нас и е безапелационен израз на упоритостта ни за рационализация на Българския туристически съюз ", разяснява неговият ръководител Венцислав Венев.

" Свързахме силата на технологиите с културно-историческото и естествено завещание на България, " сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel България.

Макар че придвижването " Опознай България - 100 НТО " е основано през 1966 година, то е образец за " геймификация ", споделя маркетинг шефът на Yettel Мария Маринова. Според нея удоволствието от събиране на печатите може да разсъни интереса на хората към обектите.
За 10 от обектите са добавени видео материали във формата на Instagram Stories, а за тридесет - аудио материали. Реклама
Мобилното приложение предлага също информация за туристическите обекти - историята им, работно време, входни такси. По самодейността Yettel работи с креативната организация guts&brains. За 10 от обектите са добавени видео материали във формата на Instagram Stories, а за тридесет - аудио материали. Създадени са от български актьори и графични дизайнери. Колекцията ще продължи да пораства, сподели Мария Маринова като приканва и останалите обекти да се включат в самодейността, която дефинира като " добавената стойност " на плана.

Приходите от продажбите на хартиени книжки в този момент са значително перо в бюджета на БТС. Това, че приложението е гратис, най-вероятно ще свие тези доходи. От съюза разясняват, че като организация с нестопанска цел по-голямата им цел е посредством " Бъдеще за историята ни " да бъдат увеличени неведнъж посетителите на българските туристически обекти.
Свързани публикации Телекомът от Абу Даби e& купува над 50% в Yettel против 2.15 милиарда евро 1 август 2023, 22:42 Ремонтът на Планетариума в Смолян отново се отсрочва 28 април 2023, 06:38 Грантове за зелен преход на стойност 751 млн. лева се разкриват до края на годината 2 май 2022, 10:49 Да върнеш блясъка на историята 31 юли 2021, 17:14
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР